Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

CHP'li Yalım, Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınavını Meclise Taşıdı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı hakkında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından soru önergesi verildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin belirli kurumlarında çalışan vatandaşların, görevlerinde yükselmeleri amacıyla yapılan “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı” bu sene COVİD – 19’un etkisi altında kaldı. Sağlık Bakanlığı tarafından 4 Ekim 2020 tarihinde yapılan sınava, test sonucu pozitif çıkan sağlık çalışanları katılamadı. Konuyla ilgili CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye Büyük Millet Meclisine yazılı bir soru önergesi sunarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılmasını istedi. Yalım tarafından sunulan önergede şu ifadeler yer aldı:

“Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim. 14.12.2020

-4 Ekim 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavını Hangi branşlardan kaç kişi kazanmıştır?

-Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına COVİD – 19 sebebiyle giremeyen var mıdır? Varsa kaç kişidir?

-COVİD – 19 sebebiyle sınava giremeyenler için ek bir sınav yapılacak mıdır? Yapılacaksa hangi tarihte yapılması düşünülmüştür?

-Pandemi dönemi sebebiyle yazılı sınavı kazananların tamamının mülakat yapılmaksızın Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğinin sağlanması hususunda bir çalışmanız var mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.