Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

CHP ‘li Yarkadaş: Bu Kıyımı Derhal Durdurun

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Ağaçlar ekskavatörlerle tahrip edilip taşınıyor. Bu düpedüz ağaç katliamıdır. Vahşettir” ifadelerini kullanarak, “Bu kıyımı derhal durdurun” dedi.

17 Eylül’de yıkımına başlanan Eski Halkla İlişkiler Binalarında çalışmalar devam ederken, CHP’li Yarkadaş, yıkım faaliyetine ilişkin açıklamalarda bulundu. İş makineleri yıkıma başladıktan sonra güvenlik amaçlı paravanların çekildiğine dikkat çeken Yarkadaş, “Türkiye’nin kalbi olan ve tüm yasaların çıktığı TBMM’de iş güvenliğine verilen önem utanç verici. Ağaçlar ekskavatörlerle tahrip edilip taşınıyor. Bu düpedüz ağaç katliamıdır. Vahşettir. Yıkım esnasında göz gözü görmüyor. Biz iş güvenliğini TBMM’de yerleştiremezsek inşaat sektöründe kontrolü sağlayacağız. Buradaki binayla ilgili Mimarlar Odası’nın görüşleri dikkate alınmadı. Açılan davalar sonucu belirli bir kısım korumaya alındı (cami bölümü). Ödüllü binanın bu şekilde yıkılması oldukça üzücü” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, yıkımın gerçekleştiği sırada çekilen bir fotoğrafı Twitter’dan paylaşan Yarkadaş, Bu kıyımı derhal durdurun... Meclis'te ağaç ve tarih katliamı başladı! Yeter artık yeter!” ifadelerini kullandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.