CHP'li Yılmaz'dan Gençlik Raporu

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, gençlere yönelik hazırladığı raporda, “15-24 yaş grubunda işsizlik oranı geçen yıla göre 4.8 puan artarak yüzde 24 olmuştur. Üniversite mezunu işsizlik oranı toplam işsizlik oranı içinde yüzde 13.9’dur. 1 milyon genç ellerindeki üniversite diplomaları ile iş aramaktadır” dedi.

Yılmaz, “OHAL’de gençler” başlıklı hazırladığı raporda şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ülkemizde gençlerin en büyük sorunu işsizliktir. TÜİK’in Şubat 2018 verilerine göre, 15-24 yaş grubunda işsizlik oranı geçen yıla göre 4.8 puan artarak yüzde 24 olmuştur. 15-24 yaş grubundaki genç kadınlarda bu oran ise yüzde 28.1’dir. Çalışmayan ve eğitimine de devam etmeyen 15-24 yaş aralığındaki gençlerin oranı ise yüzde 23.5’tir. Her dört gençten biri ne çalışmakta ne de okumaktadır. DİSK-AR’ın verilerine göre, üniversite mezunu işsizlik oranı toplam işsizlik oranı içinde yüzde 13.9’dur ve neredeyse 1 milyon genç ellerindeki üniversite diplomaları ile iş aramaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.