Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener bugünün gündemi

CHP: Planlı Provokasyonlara Gelmeyeceğiz

CHP yönetimi, Adalet Yürüyüşü’ne yönelik protestolara karşın “kararlılık” mesajı verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak yaptığı açıklamada, kamp alanına gübre dökülmesi olayının, provokasyon amaçlı, planlı ve çirkin bir eylem olduğunu ifade ederek, “Arkasındaki karanlık yüzleri tahmin etmek güç değil. Burada önemli olan ülkeyi yönetenlerin, AKP Genel Başkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın tutumudur. Herkesin can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli olanların, anayasal haklarını kullanan insanları, yandaş medya üzerinden sabah akşam hedef göstermesi kabul edilemez” dedi.

“Maltepe Bir Son Değil Başlangıç”

Vatandaşların hukuk içinde kalarak, barışçıl şekilde yürüdüklerini belirten Budak, “Kan ter içinde yürüyen insanlara haksız şekilde dil uzatmak vicdansızlıktır. Kavganın, şiddetin, gerilimin tarafı olmadık, olmayacağız. Planlı provokasyonlara da gelmeyeceğiz. İstanbul'a kadar kararlılıkla yürüyeceğiz. Maltepe bir son değil başlangıç. Türkiye'de herkes kendisini güvende hissedinceye, adalet ve demokrasi egemen oluncaya kadar mücadele sürecek” dedi.

“Kamp Alanımıza Gübre Dökenler İçin De Adalet İstiyoruz”

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, adalet arayışlarının haklılığının her geçen gün biraz daha gözler önüne serildiğini ifade ederek, şunları kaydett:
“80 milyon için adalet istiyoruz. Hak istiyoruz, hukuk istiyoruz. Kamp alanımıza gübre dökenler için de adalet istiyoruz. Türkiye’nin her yerinden, toplumun her kesiminden adalet çığlıklarının yükseldiği bir ortamda Genel Başkanımızın öncülüğündeki, yürüyüşümüze hiç kimse engel olamayacaktır. Haklıyız. Çoğalarak yürümeye devam ediyoruz. Yolları siyasi çıkarları için yürüyenler, bu kutlu yürüyüşü provake edenler adalet isteğimizin önüne geçemezler.
Adalet isteğimizi ne koşulda olursa olsun, kim engel olmaya kalkarsa kalksın sonuna kadar haykırmaya devam edeceğiz. Bizler çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak mecburiyetindeyiz. Bunun için çocuklarımızın geleceğini, ülkemizin yarınlarını kimsenin kirletmesine izin vermeyeceğiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.