Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

CHP Sözcüsü Öztrak: Anneleri Suçlamak Yapılacak En Son Şey

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu anneleri tutup siz terör örgütü mensubu olmakla suçlarsanız bu yapılacak en son şeydir. Devletin görevi bu memleketin neresinde kim öldürülüyorsa bunları bulmak, tespit etmektir. ‘Bunları şunlar öldürüyor’ onlar öldürüyorsa, ‘Senin çocuğunu bu öldürdü, ben bunu burada buldum’ diyebilmemiz lazım devlet olarak. Doğrusu budur. Herkesi terör örgütü mensubu olmakla suçlamak son derece yanlış bir yaklaşımdır” dedi.

-CHP Sözcüsü Öztrak, “Kredilerin yeniden yapılandırılması konusundaki yaklaşım ciddi keyfilik unsurları taşımaktadır. Yeterince saydam değildir. Saydam olmazsanız aldığınız tedbirlerin hiçbir etkisi olmaz. Bunu damdan düşmüş biri olarak söylüyorum. Vakti zamanında benzer bir krizi yönetmek zorunda kalmış önceki dönemin müsteşarı olarak söylüyorum” dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda emekli maaşlarının zamanında ödenememesi, fındık çiftçisinin durumu, ekonomideki gelişmeler ve Cumartesi Annelerinin gündeme geldiğini söyleyen Öztrak, tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında, “Dokunulmazlık bir ayrıcalık değil temsil edilen seçmenin düşüncesinin yansıtılması için alınan koruyucu bir tedbirdir. Bir milletvekili hakkında tutukluluğun devamına karar verilirken ‘hem kişi hak ve hürriyetleri yönünden hem de katılamadığı yasama faaliyetleri nedeniyle kamu yararı bakımından değerlendirilmelidir’ diyor Anayasa Mahkemesi. Seçilmiş bir milletvekilinin tutuklu kalması seçilme hakkına ve seçmen iradesine müdahaledir. Berberoğlu’nun tutuklu bulunması aynı zamanda icranın ve yargının, Meclis’in kendi üyesinin dokunulmazlığı ile ilgili karar verme hakkına müdahaledir. Yasa yapıcı üzerinde baskı kurmaktır. Meclis Başkanı’nın ve AKP grubunun bu duruma karşı çıkması Meclis’i sarayın destek birimi olarak görmediklerini göstermelerinin artık tam da zamanıdır” dedi.

“ÖNCE SARAY SALTANATINDAN VAZGEÇECEKSİNİZ”

Bayramda emeklilerin bir kısmının maaş alamamasına ilişkin, “Krizin ilk faturası emeklilere çıkmış oldu” diyen CHP Sözcüsü Öztrak, Ahlat polemiği hakkında ise “Beyler eğer bu kadar paranız varsa neden emeklilerin yüzünü güldürmediniz. Eğer tasarruf edecekseniz önce binlerce metrekarelik saraylardan saray saltanatından vazgeçeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“BUNU DAMDAN DÜŞMÜŞ BİRİ OLARAK SÖYLÜYORUM”

“Trump yönetimlerinin haksız hukuksuz yaptırımlarının arkasına sığınıp kimse kendini temize çıkaracağını sanmasın” diyen CHP Sözcüsü Öztrak, ekonominin mevcut durumunda yanlış politikaların rolünün büyük olduğuna işaret etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Demetleme Kurumu’nun (BDDK) aldığı likidite artırıcı önlemlerin kalıcı olmadığını savunan Öztrak, şunları kaydetti:

“Bu önlemler uzun sürerse o çok övündüğümüz bankacılık sistemi ciddi şekilde sıkıntıya girecektir. Diğer taraftan kredilerin yeniden yapılandırılması konusundaki yaklaşım ciddi keyfilik unsurları taşımaktadır. Yeterince saydam değildir. Saydam olmazsanız aldığınız tedbirlerin hiçbir etkisi olmaz. Bunu damdan düşmüş biri olarak söylüyorum. Vakti zamanında benzer bir krizi yönetmek zorunda kalmış önceki dönemin müsteşarı olarak söylüyorum. Özellikle bu tip krizlerde yük bütün acımasızlığıyla halkın sırtına binerken birilerinin bundan menfaat sağladığı izlenimini yaratırsanız güven olmaz. Güven olmadığı zaman da açıkçası bu krizi yönetebilmeniz de mümkün olmaz. Önceliğimiz güveni sağlamak olmalıdır.”

“KİM KİMİ KULLANIYOR? GÖRMEK İSTİYORUZ”

MHP’nin af önerisi hakkında CHP’nin yaklaşımının ne olduğu sorusuna yanıt veren Öztrak, MYK toplantısında bu konunun gündeme gelmediğini belirterek, “Çünkü henüz ortada somut bir şey yok. Bunun olabilmesi için iktidar-çoğunluk partisinin buna ilişkin görüşlerini açıklaması gerekiyor. Af meselesi gerçekten son derece dikkatle izlenmesi lazım. Gerçekten acaba kader mahkumları mı affolunacak yoksa 17-25 Aralık’a kadar uzanan o dönemde suçlananlara belli bir garanti sağlanacak bir paket mi gündeme gelecek bütün bunları görmek istiyoruz. Kim kimi kullanıyor? Ne oluyor, ne bitiyor? İktidarın da bu paket karşısındaki tavrını gördükten sonra bunu konuşmanın daha doğru olacağına inanıyorum” dedi.

“BU OLACAK ŞEY DEĞİL”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumartesi Anneleri hakkında yaptığı açıklamayı da değerlendiren Öztrak, annelerin öldürülen evlatlarının cesetlerinin, kemiklerinin ve kimler tarafından öldürüldüğünün bulunmasını istediğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

“Bu anneleri tutup siz terör örgütü mensubu olmakla suçlarsanız bu yapılacak en son şeydir. Devletin görevi bu memleketin neresinde kim öldürülüyorsa bunları bulmak, tespit etmektir. ‘Bunları şunlar öldürüyor’ onlar öldürüyorsa, ‘Senin çocuğunu bu öldürdü, ben bunu burada buldum’ diyebilmemiz lazım devlet olarak. Doğrusu budur. Herkesi terör örgütü mensubu olmakla suçlamak son derece yanlış bir yaklaşımdır. Terör örgütüne yakın olmakla suçlayacaksanız saraydaki yakın çevrede bulunan insanların bir takım demeçleri var. Diyor ki bunlardan bir tanesi, ‘Öcalan Ortadoğu’da Türkiye’nin önünü açıyor’ ne demek bu? Ondan sonra siz herkese terör örgütüyle beraber diyeceksiniz kendi en yakınlarınızın söylediği lafları da görmezden geleceksiniz bu olacak şey değildir.”

“HDP İLE İTTİFAK GÜNDEMDE YOK”

Türkiye’deki bin 398 belediyeyi yakın izlemeye aldıklarını ifade eden CHP Sözcüsü Öztrak, “Bir tek hedefimiz var en iyiyi bulmak, en iyiyle en çok belediye başkanını çıkarmak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Theresa May’in bugün yaptığı telefon görüşmesini ele alan Öztrak, “Trump sadece Türkiye için değil tüm dünya için bir sorundur. Maalesef Trump’ın kavgacı dayatmacı üslubu dünya ticareti bakımından ciddi tehlikelere neden olmaktadır. Bu çerçevede bu işbirliklerinin önemli olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu. Öztrak yerel seçimlerde HDP ile ittifakın olup olmayacağı şeklindeki soruya ise, “Şu anda biz kiminle neyi nasıl kazanacağımıza bakıyoruz. Bu konular gündemimizde yok” yanıtını verdi.

“KURULTAY TARTIŞMALARI MYK GÜNDEMİNDE YOK”

CHP Sözcüsü Öztrak, “9 Eylül Hareketi” grubunun yaptığı açıklamanın MYK’da gündeme gelip gelmediği sorusuna, “Şu anda bizim gündemimizde devlette yaşanan yeniden yapılanmayı takip etmek ve yerel yönetim seçimleri var. Biz yerel yönetim seçimlerinin tek adam, parti devleti rejiminin durdurulabileceği önemli bir nokta olduğunu düşünüyoruz. O nedenle de biz kendi partimiz içindeki kurultay tartışmaları MYK gündeminde yok” şeklinde cevap verdi.

Anahtar Kelimeler:
Chp Myk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.