Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

CHP’den Bakan Bozdağ’a Çağrı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Genel Başkanımızın veya milletvekillerimizin e-posta hesaplarını takip mi ediyorsunuz, bu konuya açıklık getirin” çağrısında bulundu.

Aksünger yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Başbakanlık Basın Merkezi tarafından 6 Nisan 2017 tarihinde yapılan açıklamada, 5 Nisan 2017 tarihinde bir haber kanalına yapmış olduğum açıklama konu edilmiştir. Ciddiyetten uzak bir şekilde ve telaşla hazırlandığı her halinden belli olan basın açıklamasında, ilgili haber kanalına yapmış olduğum açıklamanın yılı dahi yanlış yazılmıştır.

“Hiçbir Partilimiz Tarafından Açıklanmamıştır”

Açıklamada yer alan ‘Bu bilgi 2016 Ekim ayında CHP Genel Başkan Yardımcısı tarafından medya ile paylaşılan çalışma ile aynı olup bunun dışında hiçbir bilgi veya belge de içermemektedir’ ifadesi hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Başbakanlık Müsteşarlığı’na gönderdiğimiz dosyada yer alan bilgiler, kamuoyuna halen hiçbir partilimiz tarafından açıklanmamıştır.

Başbakanlık Müsteşarlığı’na gönderdiğimiz dosyada, kamuoyuna açıkladığımız Bylock raporunun yanı sıra;
Kendisini David Keynes olarak tanıtan kişinin partimizden kimleri aradığı,
Partimiz personeliyle yaptığı telefon görüşmesinin detayları,
Santral kayıtlarımızdan alınan telefon numarası,
Bu telefon numaralarıyla ilgili açık kaynaklardan yaptığımız araştırma sonuçları,
Sosyal medya sitelerinden birinde, aynı telefon numarasıyla ilişkilendirilmiş olduğunu tespit ettiğimiz hesap bilgileri,
Partimize gönderdiği e-posta mesajları,
Kullandığı e-posta adresi ve bu adresle ilgili bilgiler,
Bylock uygulamasının Google Play üzerinden yüklenebildiği dönemdeki bilgilerinin arşiv sitelerinden elde edilen iletişim bilgileri,
Partimiz yöneticilerine konuyla ilgili gönderdiğimiz, bu kişiyle görüşme yapılmaması doğrultusundaki duyuru gönderilmiştir.
Devlet ciddiyeti içinde ele aldığımız bu konuyu, gerekli araştırmaların yapılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarları doğrultusunda kullanılması amacıyla ilgili birime göndermiş ve bu konuda herhangi bir açıklama yapmamıştık.
Başbakanlık Müsteşarlığı’na gönderdiğimiz dosyanın daha önce kamuoyuna da açıkladığımız ‘Bylock Raporu’ bölümü, bu açıklamada sözünü ettiğimiz bilgi başlıklarıyla kıyaslanması için ekte tekrar sunulmaktadır.

“Devlet Birimlerine Gönderdiğimiz Bilgi ve Belgeleri Saptırmaya Çalışmaktadır”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Amerika’dan gelen mailler’ konulu açıklamasında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerimize geldiğini iddia ettiği, ancak bunları neden ve nasıl bildiğini açıklayamadığı bazı e-posta mesajlarından bahsetmiştir. 5 Nisan tarihli açıklamalarım, bu ifadeler üzerine yapılmıştır ve konuyla doğrudan ilgilidir. Anladığımız kadarıyla hükümet kanadı Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin temel hak ve hürriyetlerini ihlal eden, suç unsuru taşıyan bu ifadelerin ezikliğiyle çıkış yolu aramakta, bunun için de devlet birimlerine gönderdiğimiz bilgi ve belgeleri saptırmaya çalışmaktadır.
Adalet Bakanı’na ve hükümete çağrımızı tekrar ediyorum, Elinizde bu konuyla ilgili ne varsa açıklayın. Ayrıca Genel Başkanımızın veya milletvekillerimizin e-posta hesaplarını takip mi ediyorsunuz, bu konuya açıklık getirin!”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.