Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib akp Pandemi Akşener Kuşadası Belediyesi

CHP’den Saadet Partisi’ne 'Hayır'lı Ziyaret

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Anayasa paketine CHP’nin ‘Hayır’ deme gerekçelerini aktardı. SP il Başkanı Fesih Bingöl de partilerinin ‘Başkanlık’ sisteminden yana olduğunu ancak halkını önüne getirilen anayasa paketinin güçler ayrılığı ilkesine dayalı bir başkanlık düzenlemesi olmadığı için hayır diyeceklerini açıkladı. 

CHP’li Çakırözer, Meclis'te temsil edilmeyen siyasi partileri ziyaret ederek Anayasa değişikliği referandumu hakkında görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Çakırözer ve beraberindeki CHP il yöneticileri Saadet Partisi Eskişehir teşkilatını ziyaret ederek Anayasa paketinin Meclis’te yapılan görüşmeler hakkında SP İl yönetimine bilgi verdi.

Çakırözer, “Biz CHP olarak Türkiye’yi denetimsiz biçimde tek bir kişinin yönetimine bırakacağı için bu Anayasa değişikliği teklifine ‘Hayır’ diyoruz. Parlamenter sistemin en önemli kriteri ‘kuvvetler ayrılığı’ ilkesidir. Getirilen teklifte ise yasama, yürütme ve yargı tek bir elde toplanıyor. Bu yurttaşların her tür hak ve özgürlüklerini tehlikeye sokar. Yapılmak istenen Meclis’i etkisizleştirme, göstermelik bir Türkiye Cumhuriyeti yaratma girişimidir. Bu arayışlara halkımız ‘dur’ demelidir” açıklamasında bulundu.

“Geleceği Düşünen Yurttaşların Hayır Diyeceğine İnanıyoruz”

Türkiye’nin geleceğini düşünen tüm yurttaşların sağduyu ile hareket ederek bu pakete ‘Hayır’ diyeceklerine inandığını belirten Çakırözer, herkesin ‘Hayır’ gerekçesinin aynı olmayabileceğini ifade ederek “Ama bu Anayasa değişikliğinin sonuçta zararlı olacağına inanan tüm kesimlerin ‘hayır’ demesini canı gönülden arzuluyoruz. Saadet Partisi gibi kökleri rahmetli Necmettin Erbakan’a dek giden son derece önemli bir partimizin de bu konudaki görüşlerine saygı duyuyoruz” dedi.

Bingöl: Yasama Yürütme ve Yargı Erklerinin Birbirinden Ayrı Olması Gerekir

SP İl Başkanı Fesih Bingöl de, partilerinin Türkiye için Başkanlık sistemi’nden yana olduklarını belirttikten sonra, “Ancak önümüze getirilen paket bir Başkanlık sistemi değil! Yürütmenin başı Cumhurbaşkanı olabilir. Ancak yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirinden ayrı olması gerekir. Tüm yetkilerin tek bir kişide toplanmasının, Meclis’in etkisiz hale getirilmesinin ülkemiz ve halkımız için faydalı olmayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.