Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

CHP’den Tezkere Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yarın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılmasına ya da kapsamının genişletilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi’ne, terör tehdidini bertaraf etmeye yönelik içerikte ise destek vereceklerini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yarın olağanüstü toplanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel Kurul’da görüşülecek sınır ötesi operasyonun uzatılması konusunu değerlendiren Altay, olağanüstü toplantı çağrısının AK Parti’den gelmesini eleştirdi. Anayasa ve içtüzüğe göre Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmanın üç yolu olduğunu hatırlatan CHP Grup Başkanvekili şöyle dedi:

“Bir Cumhurbaşkanı çağırır, iki Meclis Başkanı çağırır, üç Meclis üye tamsayısının beşte biri yani 110 milletvekilinin imza ve gerekçesi ile Meclis olağanüstü toplantıya çağrılır. Meclis Başkanı da yedi gün içinde uygular. Henüz Meclis’e gelmiş bir şey yok. Parlamentonun, yürütmenin tahakkümüne girdiğinin acı bir örneği. Meclis Başkanı’nın tasarrufunu AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın kullanma hakkı yok. Bu TBMM’ye yapılmış en büyük saygısızlık. Tezkerenin 30 Ekim 2017’ye kadar süresi var, daha 40 gün süresi var. AK Parti’nin siyaseti biraz daha ciddi yapması lazım. Elbette Meclis’in çağrıyla toplaması gerekir. Ama bu yetki AK Parti’nin değil Meclis Başkanı’nın tasarrufudur. Tezkereyi görmedik. Tezkere Türkiye’ye yönelik terör örgütlerini kapsayan, terörle mücadeleyi esas alan, Türkiye’ye yönelik terör tehdidini bertaraf etmeye yönelik içerikte ise hiç şüpheniz olmasın destek vereceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.