Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

CHP’den Vekillere ‘Söylem Birliği’ Uyarısı

CHP, milletvekillerinden ülke gündeminde önem taşıyan veya yetkili organlarda görüşülmemiş konularda söylem birliği sağlanması amacıyla medya üzerinden açıklama yapmadan önce mutlaka nöbetçi grup başkanvekillerine bilgi verilmesi, onay alınması ve siyasi karar gerektiren konularda idari ve adli yargıya başvuruda bulunmadan önce nöbetçi grup başkanvekilinin onayını almalarını istedi.

CHP Grup Yönetim Kurulunun aldığı kararlar milletvekillerine iletildi. Milletvekillerine gönderilen yazıda, kanun teklifleri ve yazılı sorular ile araştırma önergeleri ve genel görüşme önergelerinin onaydan çıkmadan basın organlarına verilmemesi gerektiği ifade edildi.

‘GENEL KURULU’NDA OY VE SÖZ DİSİPLİNİNE UYULMALI’

TBMM Genel Kurulu’nda oy ve söz disiplinine uyulması ve grup başkanvekillerinin onayı olmadan önerge verilmemesi talep edildi.

‘MEDYA ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPMADAN ÖNCE BİLGİ VERİN’

Milletvekillerinin TBMM’de basın toplantısı düzenlemeden önce nöbetçi grup başkanvekiline basın toplantılarının içeriğini aktararak onaylarını alması, basın toplantısı saatlerinin grup başkanvekilinin onayı ile basın müşaviri tarafından TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından alınması, ülke gündeminde önem taşıyan veya yetkili organlarda görüşülmemiş konularda söylem birliği sağlanması amacıyla yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden açıklama yapmadan önce mutlaka nöbetçi grup başkanvekillerine bilgi verilmesi ve onay alınması istendi.

‘SİYASİ KARAR GEREKTİREN KONULARDA YARGIYA BAŞVURUDA BULUNMADAN ÖNCE ONAY ALIN’

Milletvekillerinin şahsi davaları dışında ülke genelini ilgilendiren ve siyasi karar gerektiren konularda idari ve adli yargıya başvuruda bulunmadan önce nöbetçi grup başkanvekilinin onayını almaları gerektiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Chp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.