Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

CHP’li Biçer: Cezaevlerindeki Ölümler Araştırılsın

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, cezaevindeki ölümlerin araştırılması için TBMM’ye araştırma önergesi verdi.

CHP’li Biçer, cezaevindeki ölümlerinin araştırılması gerekliliğine değinerek TBMM’ye araştırma önergesi verdi. Biçer, son dönemlerde cezaevlerinde yaşanan ve intihar olduğu iddia edilen ölümlerin akıllarda soru işareti bıraktığını özellikle 15 Temmuz tarihinin ardından cezaevlerinde, intihar olduğu iddia edilen vakalarla karşılaşma oranı arttığını belirterek “Cezaevinde tutukluluk hali devam ederken intihar ettiği iddia edilen tutukluların ölüm sebeplerinin araştırılması, kamuoyu vicdanının rahatlatılması, milletimizin akıllarında uyanan soru işaretlerinin son bulması ve tutuklu ailelerinin şüphelerinin giderilebilmesi için TBMM’de bir Araştırıma Komisyonu kurulmalıdır” açıklamasında bulundu.

“Milletimizi Temsil Eden Bizlerin Görevidir”

CHP’li Biçer, “Ailelerin, milletimizin ve kamuoyunun akılarında şüphe oluşmasına mahal veren cezaevi ölümlerinin ardından oluşan ‘neden 15 Temmuz sonrası?’, ‘ihmal mi infaz mı?’ gibi sorularına cevap vermek milletimizi temsil eden bizlerin görevidir” diyerek olaylara açıklık getirilmesinin gerekliliğini belirtti.

“Otopsiler Nerede Kimler Tarafından Yapıldı?”

Biçer, verdiği araştırma önergesinde, cezaevi ölümlerinin ne şekilde olduğunu, intihar eden kişilerin FETÖ ile olan yakınlığını, intihar eden kişinin baskı altında olup olmadığını, intihar ettiği iddia edilen kişilerin ön ve kapsamlı otopsilerinin nerede yapıldığını, otopsilerin kimler tarafından yapıldığını ve otopsi sonuçlarında nelere yer verildiğinin araştırılması gerektiğini vurguladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.