Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

CHP’li Böke: Faiz Sopayla, Tehditle İnmez

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Faiz sopayla, tehditle inmez. Faizlerin azalması için her şeyden önce ülkeye güven sağlayacak olan, hukuk ve adalet gerek” dedi.

Böke yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye'de yüksek faizin sorumlusu AKP'dir. Yüksek faiz sorununun çözümü ‘adam gibi’ faiz indirimi tehditleri savurmaktan değil, insan için ekonomi politikalarından geçiyor. Faiz sopayla, tehditle inmez. Faizlerin azalması için her şeyden önce ülkeye güven sağlayacak olan, hukuk ve adalet gerek.
Birincisi  faiz bir sonuçtur ve bu sonucu bizzat AKP olarak siz yarattınız. İkincisi, ekonomik dengeler kabadayılıktan, tehditten hiç anlamaz, hiç etkilenmez. Hatta bilakis risk algısını bozarak olumsuz etki yaratır! Ekonomi yönetiminde tehdidin bir yöntem olduğunun algılanması, ekonomiyi daha da zor duruma sürükler. Derhal, gerçekçi bir ekonomi yönetiminin, gerçek çözümler üzerinden harekete geçmesi şarttır.
Ekonomik anlayışıyla, hukuksuzluğuyla, demokrasiyi yerle bir eden yönetimiyle yüksek faizi bizzat AKP yaratıyor. Adalet, demokrasi ve doğru ekonomi politikaları olmazsa ekonomi zorlanır, faiz yükselir. Faizi tehditle indirme anlayışı sorunun esas kaynağıdır. İşte biz bu yüzden, adalet ve demokrasi için, daha iyi işleyen bir ekonomi için yürüyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.