Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse vizyona girecek yeni filmler Cuma günü vizyona girecek yeni filmler türk telekom Aubameyang avokado maskesi nasıl yapılır avokado maskesi Patent İş Birliği Antlaşması memur avea kayseri belediye başkanlığı

CHP’li Gök: Kıskananlar Çatlasın

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin, “Kıskananlar çatlasın. Yürüyüşümüzü küçümseyenlere hodri meydan, siz de bizim yürüyüşümüzü geçen bir yürüyüş yapın, biz de sizi görelim” dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu yürüyüşün başarıyla bitirilmiş olmasının dahi başlı başına bir sonuç olduğunu ifade eden Gök, şunları kaydetti:

“Bu Yürüyüş Bir Son Değil”

“Kıskananlar çatlasın. Yürüyüşümüzü başından beri itibarsız kılmaya ve bu konuda algıyı CHP’nin aleyhine, yürüyenlerin aleyhine yapmaya çalışan Cumhurbaşkanı, iktidar partisi mensuplarına karşın bu yürüyüş, iktidarı da Cumhurbaşkanını da bir kenara koymuştur, yürüyüşün kendisi bizatihi katılanların çoğu, yoğunluğu ve başarıya ulaşmasıyla başlı başına gündem oluşturmuştur.
Böyle bir yürüyüşü küçümsemeye kalkanlar oldu, itibarsızlaştırmaya kalkanlar oldu. Hiç birine kulak asmadık. Bu yürüyüşte sağ düşünceden sol düşünceye kadar bütün siyasi yelpazeler geldiler ve sadece 'adalet' pankartını tutarak bu yürüyüşte yer aldılar. Toplumun her kesimi çok değişik düşüncede insanlar sadece ve sadece adalet için diye yürüdüler.
Bu yürüyüş bir son da değildir. İktidarı uyarıyoruz bu yürüyüşün amacı hak, hukuk, adalet.”

Mahir Ünal’a Yanıt Verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın sözlerine de Gök, “Sayın Mahir Ünal yaptığı açıklamada Genel Başkanımızı ‘halkı isyana davet ettiği, yürüyüşün amacından saptığı’ gibi abuk subuk konularla eleştirmeye kalkışmış.Bu nasıl parti sözcüsü, nasıl bir iktidar anlayışı, daha hala olayı kavrayamayan anlayış, bir tek olay yok. Sayın Mahir Ünal, Genel Başkanımız diyor ki iktidara 'hakkın, hukukun, adaletin peşinden ayrılma, hakkın, hukukun adaletin peşinden ayrılırsanız karşınızda beni ve milyonları bulursunuz' diyor” yanıtını verdi.

Mitinge Katılım Sayısı: “Sayın Vali Kendine Gel”

Mitinge katılanların sayısı konusundaki tartışmalara ilişkin ise Gök, “Devlet aklının iflas ettiği noktalar yaşıyoruz. Mitinge katılım sayısını 175 bin olarak veren İstanbul Valisi, Sayın Vali iktidara yaranmak için bu kadar alçalmaya, bu kadar kendini komik duruma düşürmeye ne gerek vardı? Herhalde İstanbul Valisi, İstanbul’un da nüfusunun 500 bin olduğunu düşünüyor, öyle bir ilin valisi olduğunu düşünüyor. Sayın Vali kendine gel. Sen 15 milyonluk bir kentin valisisin ve böyle bir akılla İstanbul’u yönetiyorsan, vay halimize. Devletin kokuşmuşluğuna bakın, çürümüşlüğüne bakın” dedi.

“Hodri Meydan”

Yürüyüşe katılan herkesin sağlık problemleriyle karşılaştığını ifade eden Gök, "Özellikle ayaklarımızda, tabanlarımızda. Yürüyüşümüzü küçümseyenlere hodri meydan, siz de bizim yürüyüşümüzü geçen bir yürüyüş yapın, biz de sizi görelim” diye konuştu.

İçtüzük: “Kaş Yapayım Derken Göz Çıkartacaksınız”

TBMM İçtüzüğünde değişiklik öngören teklife ilişkin ise Gök, şu değerlendirmeleri yaptı:
“İktidarı uyarıyorum, kaş yapayım derken göz çıkartacaksınız. İktidar partisini bir derece anlamak mümkündür ama MHP’yi anlamak asla mümkün değildir. Türkiye’nin önemli konularını konuşmaktan feragat eden bir anlayışı savunan MHP, iktidar partisiyle kol kola neyin sesini kesmeye çalışıyorsunuz, muhalefetin, MHP siz nesiniz?
Milletvekillerini askeri disipline tabi tutmak istiyorlar, para cezası getiriyorlar, Meclis yargı makamı mı? Bunların hepsi bir hesaplaşma. Meclis Başkanı’na süre veriyorum, burada huzurunuzda; Sayın Meclis Başkanı frakla uğraşacağına kulisimizden kaldırdığın Atatürk resmini açman için sizi tekrar uyarıyorum.”

“Genel Başkanımız Meclis Özel Oturumuna Katılacak”

“Bir halkın 15 Temmuz’u var, bir de iktidarın 15 Temmuz’u var” ifadesini kullanan Gök, “15 Temmuz’da CHP olarak hayatını kaybedenler ve gazilerimiz anısına etkinliklerde, Genel Başkanımızın talimatıyla CHP örgütleri bütün Türkiye’de gerekli etkinliklerde yerini alacaktır. 15 Temmuz’da da gerekli bulunan her yerde CHP temsilcileri, milletvekilleri bizler de görevimizi yapacağız. Genel Başkanımız da Cumartesi günkü Meclis özel oturumuna katılacak ve bir konuşma yapacaktır” dedi.

“Burhan Kuzu’nun iddialarına ne diyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Burhan Kuzu ciddiye alınacak bir siyasetçi olmaktan çıktı. Kendisini tebessümle izleyen kişilere karşı bir talk showlar yapıyor” yanıtını verdi.

“CHP’ye Ulaşan Herhangi Bir Bilgi Ve Değerlendirme Olmamıştır”

“15 Temmuz’da Meclis’te bir etkinlik olacak, gece yarısı 02.32’da, konuşma protokolüne baktığınız zaman Kemal Bey’in adı yok, herhangi bir davet olmadı mı?” sorusuna üzerine de Gök, “Bu 15 Temmuz gecesi basına geçilen programla ilgili CHP’nin herhangi bir bilgisi yoktur, CHP’ye ulaşan herhangi bir bilgi ve değerlendirme olmamıştır. Bize ulaşan herhangi bir bilgi ve değerlendirme yoktur” dedi.
“O akşam Meclis’te olacak mı Sayın Genel Başkan?” sorusuna da Gök, “Yarın MYK’da konuşacağız bunları ama o programla ilgili bize ulaşan bir bilgi yoktur” yanıtını verdi.

Adalet Mitingi’ne katılım sayısıyla ilgili de Gök, “Miting alanını görmek gerekirdi. O miting alanı hesaplandığı zaman 2-2.5 milyon kişi alıyor ama bir o kadar insan da mitinge giremedi. 3-4 milyonun orada olduğunu ben kendi açımdan hesaplıyorum ama mitingleri de yarıştırmıyorum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.