CHP’li Gürer'den Geçici ve Mevsimlik İşçilerin Kadroya Alınması İçin Teklif

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçici ve mevsimlik işçilerin kadroya alınması için kanun teklifi verdi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Mevsimlik ve geçici işçilerin kadroya alınmasını isteyen Gürer, bu kapsamda işten çıkarılanların da işsizlik ödeneğinden faydalanmasının sağlanmasını önerdi. Teklifin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Vermiş olduğumuz kanun teklifi ile kamu kurum ve kuruluşları, KİT ve belediyelerde geçici ya da mevsimlik işçi olarak işçi çalıştırılmaması, mevcut mevsimlik ve geçici işçilerin kadroya alınması, 1 aylık deneme süresi sonunda işe alınanların 12 ay çalıştırılmasının zorunlu olması, 12. ayın sonunda işten çıkarılan işçilerin işsizlik fonundan işsizlik ödeneği alabilmesi amaçlanmıştır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.