Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

CHP’li Gürer: “Köylerden Göç Değil Üretim  İle Geri  Dönüş  Başlayacak”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Merkez ilçeye bağlı yerleşim birimlerini ziyaret eden Gürer, soru önergeleri, meclis araştırma ve kanun teklifleriyle Niğde’nin tüm köy ve kasabalarının sorunlarının TBMM taşıdığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmaları kapsamında Gümüşler, Dündarlı ve Değirmenli beldeleri ile Dikilitaş, Hacıbeyli, İçmeli ve Ovacık köylerini ziyaret etti.

REKOR SORU ÖNERGESİ

Ziyaret ettiği yerleşim birimlerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer, milletvekili seçildiği 1 Kasım 2015 tarihinden bu yana Niğde’nin tüm köy ve kasabalarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdığını söyledi. 550 milletvekilinin çeşitli bakanlıkları yönelttiği 1596 sözlü soru önergesinin 1082’sinde kendisinin imzasının bulunduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, ayrıca 4080 yazılı soru önergesi verdiğini hatırlattı. Bu süre içinde 122 kanun teklifi verip 185 meclis araştırması açılması talebinde bulunduğunu ifade eden Gürer, “Böylece Niğde ilinin bütün köy ve kasabalarının sorunları TBMM’netaşıdım. Artık Niğde’nin ne sorunu varsa bunlar Meclis’te bulunuyor” dedi.

SİYASİ AYIRIM YAPMADIM

CHP’li milletvekili olarak, parlamento çalışmalarında hiçbir siyasi ayırım yapmadığına da dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Hangi partiden olursa olsun, hiçbir hemşerim için ayırım yapmadım. Hangi partiden olursa olsun bize gelen tüm hemşerilerimin sorunlarıyla ayırım yapmadan ilgilendim” diye konuştu.

SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL, HER ZAMAN HALKIN İÇİNDE OLDUM

TBMM’de Bakanlıkları yönelttiği soru önergeleri, kanun teklifleri ve meclis araştırmalarının içeriğinde çiftçilerin, besicileri, esnaf ve sanatkârların, öğrencileri, işçilerin, emeklileri, kamu görevlilerinin, sanayicileri, gençlerin kısacası toplumun tüm kesimlerinin, her türlü sorun ve taleplerinin yer aldığına işaret eden Ömer Fethi Gürer, “Ben köy ve kasabalarımızı sadece seçim döneminde gezen bir milletvekili olmadım. Fırsat buldukça, köy ve kasabalarını ziyaret ederek, hemşerimizin sorunlarını dinledim. Birinci ağızdan belirlediğim sorunları; yazılı ve sözlü soru önergeleriyle, meclis araştırmalarıyla, kanun teklifleriyle Meclis’e taşıdım. Bunların çözümü noktasında takipçi oldum” şeklinde konuştu.

AKP, 16 YILDIR NİĞDE’Yİ GÖRMEZDEN GELİYOR
Ziyaret ettiği köy ve kasabalarda vatandaşların büyük ilgisiyle karşılanan Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin ekonomide, sağlıkta, tarım ve hayvancılıkta, eğitimde, sanayide ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, “Niğde ilimiz ise maalesef çok daha vahim durumda. 16 yıllık AKP döneminde Niğde, başta tarım ve hayvancılık olmak üzere pek çok alanda ihmal edildi, Niğdelilerin sorunlarına kulak tıkandı, verilen hiçbir söz yerine getirilmedi. Tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin pek çok ilinin yararlandırıldığı destek ve teşviklerden Niğdeli üretici ve çiftçiler yararlandırılmadı. Niğde ilimiz, 42 ilin bulunduğu Avrupa Birliği Hibe Fonu olan IPARD kapsamına alınmadı. Üreticilere teşvik anlamında da devsek verilen Lisanslı Depoculuk uygulamasına Niğde ili dahil edilmedi” dedi.

TARIM KESİMİNİN SORUNLARI CHP İKTİDARINDA ÇÖZÜLECEK

24 Haziran seçimlerinin ardından, CHP’nin iktidara gelmesi ve Muammer İnce’nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlara köklü çözümler üretileceğini anlatan Ömer Fethi Gürer, ülkemizin tarım ve hayvancılıkta yeniden dirilecek politikaları hayata geçireceklerini söyledi.

TARIMSAL ÜRETİME VERGİ İNDİRİMİ

Tarımsal üretimde tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerin düşürerek, maliyeti indireceklerini belirten Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının tamamının silineceğini, şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerinin iptal edileceğini, şeker pancarı üretimini artıracaklarını, tarımsal sulamada su kullanımına desek sağlayacaklarını bildirdi.

HER KÖYE ZİRAAT MÜHENDİSİ VE VETERİNER HEKİM ATACANAK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarına tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini vereceklerini, bu kapsamda 40 bin ziraat mühendisi ve veteriner hekim ile tekniker istihdam edeceklerini anlattı.

NİĞDE’DE DESTEK VE TEŞVİKLERDEN YARARLANACAK

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğdeli üreticilerin yaşadığı tüm problemleri çözeceklerini, bir tarım kenti olan Niğde’nin her türlü destek ve teşvikten faydalanmasının önünü açacaklarını da sözlerine ekledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in köy ve kasaba ziyaretlerine milletvekili adayları Ahmet Oğuz Özmen, Nagehan Eskioğlu, Merkez ilçe Başkanı Kamil Davarcı  ile il ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.