Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi çukurova belediye başkanı soner çetin

CHP’li Gürer: Para Sanal, Endişe Gerçek!

CHP Niğde Milletvekili Gürer, sanal para olarak adlandırılan Bitcoin uygulamasını, Başbakan Yıldırm’a yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, dünya çapında hızla yayılan ve takip edilememe özelliği ile kanunsuz ticaretin de önemli bir unsuru olabileceği iddia edilen sanal para uygulamasıyla ilgili kamuoyunda oluşan endişeleri Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldıram’a konuyla ilgili soru önergesi yönelten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümetin bu konuda nasıl bir tedbir aldığının açıklanmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her yerde, herkese anında ödeme imkanı veren, internet kullanıcıları arasında zaman ve mekandan bağımsız olarak para transferi yapılabilen ve halk arasında ‘sanal para’ olarak bilinen ‘Bitcoin’ uygulamasının, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaştığını belirtti.

Ömer Fethi Gürer, Takip ve kontrol edilememe özelliği ile kara para aklama ve uyuşturucu ticareti gibi kanunsuz uygulamaların da önemli bir unsuru haline geldiği iddia edilen sanal parayla ilgili olarak hükümetin ne gibi bir düşünce içinde olduğunun açıklanmasını istedi.

Giderek yayılan ve endişe verici boyutlara ulaşan uygulamaya karşı alınan veya alınacak tedbirlerin kamuoyuna yansıması gerektiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bitcoin tüm dünyada kullanılan dijital bir para birimi olarak değer görmeye başlanmıştır. 2) Bitcoin’in herhangi bir merkezî kuruma bağlı olmamasının, bağımsız bir kriptopara olmasının farklı sorunlar üretebileceği düşünülmekte midir? 3) İnternet ortamında dijital para olarak tanımlanan ve yaygınlaşan uygulamaya yönelik hükümet olarak değerlendirmeniz nedir? 4) Yasal dayanağı olmayan ancak sanal bir varlık haline gelen duruma karşı düzenlemeler yapılacak mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.