Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

CHP’li Gürer’den Müfredat Eleştirisi

Eğitim -İş Sendikası’nı ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeni müfredatın bilimsellikten uzak olduğunu belirtti.

CHP’li Gürer, Eğitim-İş Sendikası Niğde Şubesi’ni ziyaret etti. Kamuoyunda tartışmalara neden olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatını değerlendiren Gürer, müfredattaki düzenlemelerin bilimsellikten uzak, ezberci bir yaklaşıma yönelik olduğunu belirtti.



PİSA raporlarına göre, Türkiye’de eğitim sisteminin OECD ülkeleri arasında son sırada yer aldığını hatırlatan Gürer, böyle bir tablo varken ve bu olumsuzlukların düzeltilmesi beklenirken, yeni müfredatla eğitimin daha sorunlu hale getirildiğini ifade etti.

"Bilgi ve Bilimsellikten Uzak"

Milli Eğitim müfredatının bilgiden ve bilimsellikten uzak, cumhuriyetin değerleri, demokrasi ve Atatürkçü düşünce ile bağdaşmadığını belirten Gürer, böylesine kritik düzenlemeler ile eğitimin ileriye gitmesinin beklenemeyeceği gibi gerinin de ötesine sürükleneceğini, bu yaklaşımla da eğitimin sorunlarının aşılamayacağını kaydetti.

Kamuoyunda tepkilere neden olan yeni müfredat için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Çağın gereklerine uygun olarak hazırlandı” şeklinde açıklama yapmasını da ‘vahim bir durum’ olarak nitelendiren Gürer, milli bayramların kutlanmasını yasaklamaya varacak kadar sınırlayan bakış açısının cumuhriyetin değerleri ve demokrasiden uzak olduğu gibi Türkiye'nin  geleceği adına kaygı verici boyutta olduğunu ifade etti.

Gürer, yeni müfredatın laiklik anlayışından uzak olduğu kadar Atatürkçülük kavramını da neredeyse yok sayan düzenlemeler içerdiğine dikkat çekerek “Eğitimdeki açmazlar ve sorunlar bu yaklaşımların sonucunda oluşmaktadır. CHP olarak çağdaş, Atatürkçü, laik öğrencilerin; bilgi ve bilimsellikle buluşacağı bir eğitim sisteminden yanayız” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.