Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

CHP’li İrgil: MEB’e Ameliyat Gerek

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Ceyhun İrgil, “Yeni eğitim ve öğretim yılı OHAL yaralarıyla başlıyor. MEB eline geçirdiği sargı bezleriyle telaşla yaraları kapatmaya çalışıyor ama MEB’e ameliyat gerek” dedi.

CHP’li İrgil, yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle bir açıklama yaptı. Kapatılan ve imam hatiplere dönüştürülen okullar, açığa alınan ve ihraç edilen eğitimcilerle sayıları 60 binleri geçen öğretmen açığı, tartışmalı yeni ders programı gibi sancılarla başladığını söyleyen İrgil, “Bu yıl öğrenci, veli ve öğretmenler büyük zorluklar yaşayacak. MEB’in de işinin zor olduğunu biliyoruz ancak yanlış üzerine yanlış inşa edildiği de ortada” dedi.

“MEB Hakkını Aramayan Bir Nesil Yaratmaya Koşuyor”

İrgil, 4+4+4 politikasının yanlışlığının, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılmasının ve liyakat sistemi yerine adamcılık anlayışının eğitim alanına nasıl büyük zarar verdiğinin altını çizerken açıklamasına şöyle devam etti:

“OHAL ile birlikte en büyük darbeyi eğitim aldı. Ancak MEB ders almak yerine; bu kez de 3+3+3+4 gibi daha garabet bir formül, bilimsellikten uzaklaşan yeni bir müfredat, açığa almalar ve ihraçlarla oluşan öğretmen açığını kapamak için tartışmalar yaratan mülakatla öğretmen alımı gibi uygulamalara gidiyor. Bu MEB nereye koşuyor? ‘Şeker Portakalı’ndan korkan, ‘Fareler ve İnsanlar’dan çekinen bu MEB, düşünmeyen, sorgulamayan, mantık yürütmeyen, hakkını aramayan bir nesil yaratmaya koşuyor.”

Öte yandan okulların başlamasına on gün kala sorgusuz sualsiz, salt belli sendikalara üye olan öğretmenlerin görevden alınmalarının yanlışlığına da değinen İrgil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, çatısı altındaki öğretmenlere her ihbar ve iftira ile yaklaşmaması, daha soğukkanlı davranması gerektiğinin altını çizdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.