Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal

CHP’li Özcan: Bugünlere Nasıl Gelindi?

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan yaptığı açıklamada “Unutulmamalı ki, ülkeyi bu darbe ortamına bir süredir gittikçe baskıcı hale gelen ve başkanlık planları yapan yönetim getirmiştir. Ancak, ülkeyi bu darbeden, demokrasinin önemli kurumlarının net tavrı ve halkımızın demokrasiye sahip çıkması kurtarmıştır” ifadelerini kullandı.

Özcan, darbenin ister sivil, ister askeri olsun, her türlüsüne karşı olduklarını vurgularken, “Bir o kadar önemli olan, ‘Bu darbe girişimi nasıl yapıldı ve bugünlere nasıl gelindi’ sorularının yanıtlanabilmesi ve hatalardan ders çıkarılmasıdır” ifadelerini kullandı. Bir süredir devlet yönetiminde yaşanan tutarsızlıklar ve haksızlıkların, darbeci cuntacıların önünü açtığını ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

Orduda Hak Etmeden Yükselen Kişiler Darbe Girişimi Yaptı

“Şayet devlet yönetimi olması gerektiği gibi liyakat ilkesi ile yönetilmiş olsaydı belki de Türkiye Cumhuriyeti böylesi bir tehlikeyi ve büyük acıları hiç yaşamayacaktı.
Çok net bir şey var ki iktidara yakın oldukları, yandaş oldukları düşünülerek orduda önleri açılan ve hak etmedikleri halde yükseltilen kişiler bu darbe girişimini yapmışlardır.  Eğer hukukun üstünlüğüne inanıyorsak ve Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise devlet mekanizması içerisinde ‘senin, benim adamım’ diye bir bakış açısı olamaz. İnanca ve kimliğe dayalı bir yönetim anlayışı içerisinde olanların ülkemize verdiği zararlar gözler önüne serilmiştir.”

Ülke Çıkarları Her Şeyin Üzerinde Tutulmadı

Böylesi davranışlarda bulunan bürokratların zamanında bağımsız yargı önüne çıkarılması gerektiğini ifade eden Özcan, “Ancak, hepsinden önce bağımsız bir yargıya ihtiyaç vardır. Bu darbe girişimini kuşkusuz bir cunta ekibi gerçekleştirmiştir. Ancak, ülkemizin bu darbe girişiminin oluşabileceği koşullara gelmesi, devletin liyakat ilkesiyle yönetilmemesinden kaynaklanmıştır.​ Eğer ülke çıkarlarımız her şeyin üzerinde tutulmuş olsa idi bu tablo yaşanmazdı. Ülke çıkarlarımız yerine, devlet yönetimi cemaatin emrindeki bürokratlara teslim edilirse, böylesi darbe girişimleriyle karşı karşıya kalırız” ifadelerini kullandı.

‘’Halk, Darbe ile Totaliter Yönetim Arasında Seçim Yapman Zorunda Değil’’

Şimdi demokrasinin gerçek ve eksiksiz bir halini Türkiye’ye getirme zamanı olduğunu belirten Özcan, “Bu halk, darbe ile totaliter bir yönetim arasında seçim yapmak zorunda değildir. Unutulmamalı ki, ülkeyi bu darbe ortamına bir süredir gittikçe baskıcı hale gelen ve başkanlık planları yapan yönetim getirmiştir. Ancak, ülkeyi bu darbeden, demokrasinin önemli kurumlarının net tavrı ve halkımızın demokrasiye sahip çıkması kurtarmıştır” değerlendirmesinde bulundu. 
 
 

Anahtar Kelimeler:
ChpAli Özcan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.