Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE Entübe Sayısı recep tayyip erdoğan haberleri

CHP’li Özel: “Yürekten Gelmeyen Anketten Gelen Atatürk Sevgisi”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik açıklamalarına ilişkin, “Yürekten gelmeyen anketten gelen Atatürk sevgisinin sorgulanması ve şimdiye kadar aklınız neredeydi denmesi kadar, samimiyetin sorgulanması kadar doğal bir şey yok. Atatürk’e Atatürk demek suç değil. Atatürk’e bugüne kadar Atatürk diyememek suçtur, ayıptır, onun altını çiziyoruz” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşmasına, “Bugün 10 Kasım. Tüm yurtta, Anıtkabir’de, Meclis’imizde Ulu Önder Atatürk’ü andık” diyerek başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik açıklamalarını değerlendiren Özel, “CHP’ye hakaretler ederek bir algı oluşturmaya ve son günlerde çok severek yaptığı eski yaptıklarını anlatıp günah çıkarmaya, bu günahlardan arınmaya devam etti. Kendi içindeki Atatürk sevgisinin azlığından Atatürk’ün partisini sorumlu tuttu. Geçmişte yaptığı bütün eleştirileri bir yere sıkıştırarak kendisini temize çekmeye çalıştı. Recep Tayyip Erdoğan ile Atatürk arasındaki bağın 16 Nisan referandum sonuçlarından sonra kurulduğunu da sağır sultan da bilmektedir. Atatürk isminden ısrarla kaçınmalarının eleştiri konusu olması üzerine yapılan odak grup çalışmaların sonunda bir karar verdiler, başta Cumhurbaşkanı herkes artık Atatürk diyecekti” dedi. 

“ATATÜRK’E BUGÜNE KADAR ATATÜRK DİYEMEMEK SUÇTUR”

Özel, “Yürekten gelmeyen anketten gelen Atatürk sevgisinin sorgulanması ve şimdiye kadar aklınız neredeydi denmesi kadar, samimiyetin sorgulanması kadar doğal bir şey yok. Atatürk’e Atatürk demek suç değil. Atatürk’e bugüne kadar Atatürk diyememek suçtur, ayıptır, onun altını çiziyoruz. Anıtkabir Defterine yeni Atatürk yazıyorsun. ‘Benim Atatürk’e Atatürk demem suç mu’ diyor. Bugüne kadar dememeni eleştiriyoruz. Bugün demeni de siyasi amaçlarla Atatürk’ün kurduğu demokrasiyi ortadan kaldıracak rejimine destek ararken takiye yapmana kızıyoruz. Bunu eleştiriyoruz” diye konuştu. 

“AMERİKALILAR ORADA SENİ KAPISINDA SÜRÜNDÜRECEK, SEN PARKLARDA GEZECEKSİN”

CHP Grup Başkanvekili Özel, Başbakan Binali Yıldırım’ın ABD ziyaretini de şu ifadelerle değerlendirdi:

“Heyetler arası denlik yerlerde. Mütekabiliyet ayaklar altında olacak. Sonra kafaya bereyi geçireceksin, Amerikalılar orada seni kapısında süründürecek, sen parklarda gezeceksin, orada burada kafada bereyle spor, jimnastik, temiz hava içine bu havayı çekeceksin ama bu aşağılanmayı sindireceksin. Bir ülkenin başbakanına yakışmaz. Türkiye’yi Amerikan Başkan Yardımcılarının kapısında süründürmeye ‘iki gün ne yapalım canım biz biraz oyalanalım’ deyip bari ayıbınla otur bir köşede göz önüne çıkma parklarda sürtmeye sürünmeye randevu gelince koşa koşa gitmeye sonra da Türkiye’nin dikkatini çekmişler, Türkiye’ye ayar vermişler, diplomatik dilde baktığınızda sıkıntılı bir sürü laf.”

AK PARTİ’YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Seçim barajına ilişkin tartışmaları hatırlatan ve AK Partili Mahir Ünal’ın sözlerine dikkat çeken Özel, “Biz dedik ki yüzde 1 de oy alsa bu Meclis’te partilerin temsil edilmesi lazım. Ayrıca baraj tartışması tek başına bir tartışma değil. Mahir Ünal’a buradan bir çağrı yapıyoruz. Biz geçtiğimiz referandumdan hemen önce Mart ayında 3 grup başkanvekilimizin, bütün milletvekillerimizin ve en başta Genel Başkanımızın imzasıyla 86 maddelik bir teklif verdik. 5 kanunda değişiklik yapıyor. Diyoruz ki bir, baraj kalksın. İki, Türkiye seçim çevresi gelsin. Üç, yurt dışı seçim çevresi gelsin. Dört, siyasi etik kanunu siyasi ahlaksızlıkla mücadele kanunu çıkarılsın. Beş, siyasi partilerin ve siyasetin finansmanı seçimlerin finansmanıyla ilgili kanunu çıkaralım” diye konuştu. 

MHP’li Semih Yalçın’ın sözlerine ilişkin de Özel, “Semih Bey neden bu kadar çok hakaret ve küfür ediyor diye düşünüyordum. Hakaret ve küfür etmediğinde bir şey söyleyemiyormuş onu anladım” dedi.

“BİR ŞEY SÖYLEYECEKSEN HESABI GARSONDAN SORMA PATRONA SÖYLE DEMEK LAZIM”

Bir basın mensubunun, “Cumhurbaşkanının milletvekilleriyle kapalı yaptığı toplantıda içimizde utanmasalar FETÖ’yü savunacak gafiller var hala, demiş, yorumunuz nedir?” sorusuna Özel, “AKP Grubu içinde çok sayıda FETÖ’cü olduğuna bir şüphem yok. AKP’li bakanların içinde FETÖ ile irtibatının darbe gününe kadar sürenlerin olduğundan bir şüphem yok. Bir işletemede bir pislik bir kokuşmuşluk varsa siz bunu belki müşteri olarak garsona söylersiniz. Bir şey söyleyeceksen hesabı garsondan sorma patrona söyle demek lazım” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.