Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

CHP’li Öztunç; “Çiftçiler Artık Plan Değil, Pilav İstiyor Pilav!”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de gerçekleştirdiği kürsü konuşmasında özellikle Koronavirüs salgını sonrası ayyuka çıkan ve toplumun çok büyük bir bölümünü çaresiz bırakan finansal sorunlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’li Öztunç, Meclis çatısı altında gerçekleştirdiği konuşmada polis teşkilatı mensuplarının 3600 EK Gösterge talebinden, bugün hala yürürlükte  olan özel televizyonların olmadığı dönemde TRT yayıncılık yapabilsin diye çıkartılan çiftçilerin elektrik faturasına yansıtılan yüzde 2’lik payın kaldırılmasına ve yine çiftçilerin dar boğazı aşabilmesi adına ihtiyaç duyduğu tarımsal kredi borçlarına yapılandırma taleplerinden,  CHP’li belediyelerin halka yardım etmek için uzun yıllardır uyguladığı aşevleri uygulamalarına hükümetin koyduğu ambargoların kaldırılmasına kadar geniş bir yelpazedeki sorunlara dikkat çekerek, partisi adına çözüm istedi.

Birçok mecrada yaptığı açıklamalarda küçük dokunuşlarla toplumun psikolojik ve finansal anlamda rahatlatılması ve geleceğe umutlu bakabilmesinin çok kolay olduğunu ve bunun hükümetin elinde olduğunu belirten CHP’li Ali Öztunç, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başladığı Meclis konuşmasında şunları söyledi;

“POLİSLERE VERİLEN SÖZ TUTULMADI”

“Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Değerli milletvekilleri, öncelikle polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum. Bu vesileyle polis arkadaşlarımızın 3600'le ilgili taleplerini sizlere bir kez daha iletiyoruz. Bekliyorlar, çünkü seçim döneminde verilen sözler vardı, pek çok meslek grubuna verildiği gibi polislere de verilmişti ama maalesef 3600 hâlâ çıkartılmadı.”

“ÇİFTÇİLERİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİSİ TARIMSAL KREDİ BORÇLARI”

“Evet, çiftçilerimiz zor günler yaşıyorlar toplumun diğer kesimleri gibi. Özellikle Corona günlerinde çiftçilerimiz daha önce yaşanan krizle birlikte daha da büyük bir kriz içerisine girdiler. Zaten sıkıntılılardı, sıkıntıları iyice arttı. En ciddi sorunlarından birisi tarımsal kredi borçları, tarımsal kredi borçlarına ilişkin olarak Hükûmetin bir an önce iyi niyetli bir çalışma yapmasını çiftçilerimiz bekliyorlar.”

“12 EYLÜL KARARI BU, YAZIKTIR GÜNAHTIR”

“Değerli milletvekilleri, elektrik faturalarına yüzde 2 TRT payı var, çiftçilerin elektrik faturalarından yüzde 2 TRT payı kesiliyor. Bu TRT payına ne gerek var anlamıyorum ben. TRT diğer televizyonlar gibi yayın yapabilir diğer televizyonlar gibi reklam alır, reklamla geçinebilir. Bu, daha önce özel televizyonlar yok iken TRT yayıncılık yapabilsin diye çıkartılmış bir kanun. Yazıktır günahtır, çiftçilerin elektrik faturalarından kesilen bu yüzde 2'lik TRT payının artık kaldırılması gerekiyor. 12 Eylül kararı bu, bu kararın artık olmaması gerekiyor.”

“ÇİFTÇİ ARTIK PLAN DEĞİL PİLAV İSTİYOR PİLAV!”

“Bakın, çiftçiler tarım işçisi sıkıntısı yaşıyor bu günlerde. Malum sebepten dolayı tarım işçisi bulamıyorlar. Kim bulamıyor? Rize'deki çay üreticisi bulamıyor, benim seçim bölgemde özellikle Elbistan, Göksun, Afşin bölgesindeki pancar üreticisi tarım işçisi maalesef bulamıyor. Bir sürü sorun yaşarken Hükûmetin tarım üreticilerini, çiftçilerimizi bir an önce kalkındırması gerekiyor, bunun için de birtakım çalışmalar yapması gerekiyor. Malatya'da kayısı üreticisi perişan. Malatya'yı bir deprem vurdu, şimdi de corona vuruyor arkadaşlar. Peki, karşılığında bunlara yönelik bir destek var mı? Maalesef yok. Mersin'de narenciye üreticisinin limonu soğuk hava depolarında bekliyor, ihracatı durdurulmuş durumda, çürümeye terk edilmiş durumda. Aydın Sultanhisar'da çilek ihracat sıkıntısı yaşamaktadır, bunların hepsinin düzeltilmesi gerekiyor ama Hükûmet her defasında çakıyor "Plan yapıyoruz. Biz çiftçiye plan yapıyoruz." diyor. Ya, çiftçi artık plan istemiyor, pilav istiyor pilav, pilav istiyor, aç insanlar, perişan durumdalar.” (Alkışlar)

“NEDEN 21 İL? NEDEN KAHRAMANMARAŞ YOK?”

“Bakın, Tarım Orman Bakanlığı Bitkisel Ürünlerin Geliştirilmesi Programı'nı başlattı, 21 ile tohum desteği veriyor yüzde 75. Neden 21 il? Mesela o iller arasında niye Kahramanmaraş yok? Sorduğumuz zaman tık yok, cevap vermiyorlar.”

“MİLLETİN İŞİNİ ELİNDEN ALDINIZ ŞİMDİ AŞIYLA OYNUYORSUNUZ”

“Bunun dışında, corona sıkıntısı yaşadığımız günlerde belediyelere yönelik çeşitli uygulamalar yapılıyor. Ya, belediyeler vatandaşa hizmet için vardır. Toplanan yardımlar bloke edildi. Şimdi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin, Odunpazarı Belediyesinin, Antalya Muratpaşa Belediyesinin aşevlerine yönelik bir blokasyon var, bloke ediliyor hesapları. Ya, ne gerek var buna arkadaşlar? Milletin işiyle oynadınız işini elinden aldınız, şimdi bir de milletin aşıyla oynuyorsunuz ya ayıptır, yazıktır, günahtır aşevlerinden ne istiyorsunuz? (Alkışlar) Adalet ve Kalkınma Partisine çağrı yapıyoruz: Elinizi aşevlerinden çekin. Millet zaten sıkıntılı günler geçiriyor, millet zaten darboğazda, sıkıntıda bir de siz çıkıyorsunuz aşevlerine verilen desteği kapatmaya çalışıyorsunuz, el koymaya çalışıyorsunuz.”

“BU NASIL DÜŞMANLIKTIR”

Maske dağıtacağız’ diyorsunuz. Nerede bu maskeler ya? PTT güya maske dağıtacaktı, insanlar maske almak için internete girip PTT'ye sipariş bile veremiyorlar, yok böyle bir şey. Pazarda Halkevleri maske dağıtıyor, Halkevlerinin dağıttığı maskeden dolayı dağıtan insanlar gözaltına alınıyor. Bu nasıl bir düşmanlıktır arkadaşlar? "Bugünlerin birlik beraberlik günü olması gerekiyor." diyorsunuz ama siz birlik beraberliğe inanmıyorsunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.