Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

CHP’li Salıcı: MHP’nin Af Teklifini Komisyonumuz İnceleyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, MHP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan af yasa teklifine ilişkin, “Grup Başkanvekillerimiz, hukukçu milletvekillerimizle bir komisyon oluşturacaklar ve o komisyon af teklifinin içeriğini detaylı bir şekilde değerlendirecek” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın yurt dışında olması nedeniyle, MYK’nın gündemine ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, basına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Salıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yerel seçimlere ilişkin, “Kulaklarımıza bir şeyler geliyor; bazı ilçeleri PKK’nın uzantısı partiye verip büyükşehirde destek isteyenler var” şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine, “Sayın (eski) Bakanın kulağına kim ne fısıldıyor bilmem ama biz daha üç ay önce Millet İttifakı yaptık. Millet İttifakı’nda İYİ Parti, Saadet Partisi, CHP vardı, hatırlatırım HDP yoktu. Eğer HDP’nin bir ittifak içinde olmasını bekliyorlarsa, Sayın (eski) Bakan kendisi yapsın o ittifakı. CHP herhangi bir şekilde bir ittifak görüşmesi içinde olmayacağını bugün de daha önce açıklamıştır” dedi.

MHP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan af yasa teklifine ilişkin ise, öncelikle teklifin içeriğini görmenin gerektiğini belirten Salıcı, “MHP, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı, Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı bu af teklifiyle ilgili ne düşünüyor, önce ona bakmak lazım. İkincisi; af teklifinin içeriği milletvekillerimiz tarafından incelenecek. Grup Başkanvekillerimiz, hukukçu milletvekillerimizle bir komisyon oluşturacaklar ve o komisyon af teklifinin içeriğini detaylı bir şekilde değerlendirecek, CHP ondan sonra bir görüş oluşturacak” diye konuştu.

Salıcı, “Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanına bir milyona yakın bir tazminat ödemişti. Bu ödeme parti kasasından mı yapıldı?” soruna da, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde TBMM’ye kendi mal beyanında bulunacak. Mal beyanında bulunduğunda, o paranın nereden ödendiğini hep beraber görmüş olacaksınız” yanıtını verdi.

Anahtar Kelimeler:
MhpOğuz Kaan Salıcı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.