Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

CHP’li Sındır: Türkiye Her An Bir iç Savaş Riski Altında

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “Darbe doğrudan milletimizin kendisini hedef almıştır. Gazi Meclisimizin üzerinde patlayan bombalar  milletimizin iradesine, parlamenter sistemimize, cumhuriyetimize, laik ve demokratik yaşamımıza yapılan bir saldırıdır. Türkiye her an bir iç savaş riski altında, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Her an bir etnik savaşa sokulabiliriz” uyarısını yaptı.

CHP’li Sındır, Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, özetle şunları söyledi:

“Darbe doğrudan milletimizin kendisini hedef almıştır. Gazi Meclisimizin üzerinde patlayan bombalar milletimizin iradesine, parlamenter sistemimize, cumhuriyetimize, laik ve demokratik yaşamımıza yapılan bir saldırıdır. Türkiye her an bir iç savaş riski altında, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Her an bir etnik savaşa sokulabiliriz. Her an din ve inanç üzerine iç savaşa sürüklenebiliriz. O kadar kırılgan bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumaktan geri durmayacağız; barışı, demokrasiyi isteyen CHP’ye ve sizlere çok büyük görevler düşüyor.

‘’ Vatansever Subaylarımız Göreve İade Edilmeli’’

 Alanında uzman ve başarılı yüzlerce vatansever subayımız, cemaatin; polis, savcı ve hakimleri tarafından kurban edildi. Hem de üretilmiş, sahte delillerle, gizli tanıklarla, imzasız mektuplarla!
Bugün çok net anlaşılıyor ki ordudan Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi sözde ve sahte davalarla uzaklaştırılan vatansever subaylarımız göreve iade edilmeli.”

''TBMM By-pass Ediliyor''

 İlkesel olarak OHAL’i asla kabul edemeyeceklerini belirten Sındır, “Bugün ihtiyacımız olan şey OHAL'le Meclis’in devre dışı bırakılması değil, milletimizin iradesi olan Meclis'in çalışmasıdır. Ne oluyor OHAL nedeniyle? Demokrasi askıya alınıyor. Temel hak ve özgürlükler yasal filtrelerden geçmesi gerekirken doğrudan birilerinin yetkisine veriliyor. Gözaltı süreleri de keza birilerinin yetkisine veriliyor. Yasama, TBMM by-pass ediliyor.  Sen bir yandan bu Gazi Meclis diyeceksin, diğer yandan kusura bakmayın biz sizi by-pass edip OHAL üzerinden daha hızlı davranmak zorundayız diyeceksin. Bu çerçevede OHAL’i kabul etmiyoruz, etmedik. Meclisimizin devre dışı bırakılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.