Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company

CHP’li Tanal: “Adalar, Kamu Hizmetlerinden Mahrum Bırakılıyor”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sorumlu olduğu bölgesi Adalar’a, kışın ulaşım seferlerinin azaltılmasına sert tepki gösterdi. Tanal, “Adalar İstanbul’a bağlı değil mi? Adalar ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım konusunda kamu hizmetlerinden eşit yararlanma hakkı ihlal edilmektedir. Devletin, hukuk devleti ve sosyal devlet anlayışı gereği ayrım yapmadan her yere eşit hizmet götürme zorunluluğu vardır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adalar’a yazın çeşitli kurumlarca yapılan 145’ten fazla seferin, okulların açılması ile sınırlandırılmasını Meclis gündemine taşıdı. İddiaların doğru olup olmadığını ve Adalarda yaşayan vatandaşların ulaşım mağduriyetini, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’a soran Tanal, şunları söyledi:

“Her güzel şeye bir sorun çıkarmak veya her güzel şeyi kısıtlamak zorundalar mı? Adalar’ın yerlilerinin kendine münhasır huzurlu bir hayatı var. Bunu neden zorlaştırıyorlar? Sosyal devlet anlayışı bu mudur? Sosyal devlet, her vatandaşa eşit hizmet götürmek için vardır. Kendisine hiçbir masraftan kaçınmadan yazlık saray yaptıranlar, vatandaşa gelince sefer azaltıyor. Ulaşım hakkını kısıtlıyor. Adalar İstanbul’a bağlı değil mi? Adalar ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım konusunda kamu hizmetlerinden eşit yararlanma hakkı ihlal edilmektedir. Devletin, hukuk devleti ve sosyal devlet anlayışı gereği ayrım yapmadan her yere eşit hizmet götürme zorunluluğu vardır. Adalar’a yazın çeşitli kurumlarca yapılan 145’ten fazla seferin, okullar açılması ile sınırlandırılacağı iddia ediliyor. Kışlık tarifeye geçilerek seferlerin, sınırlı ve belirli saatlerde yapılması planlanıyor. Bu uygulama ile Adalar’da kışlık yaşam tamamen kısıtlı hale gelecek. Ulaşım adaların ana karaya olan irtibatı ve can damarıdır. Eğitim, sağlık ve ulaşım gibi sorunları olan Adalar’da, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için yatırım yapılacağına, üvey evlat muamelesi yapılıyor. Turizm potansiyeli de olan bu yerleşkeye yapılan haksızlık kabul edilemez. Vatandaşını düşünmeyen devlet olmaz. Adalar sakinlerine yapılan bu adaletsizliğin bir an önce giderilmesi adına, ilgili bakanı konuya ilişkin soru önergesi ile bilgilendirdim. Adalar çözüm bekliyor.”

Tanal’ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’ın yanıtlaması için sorduğu sorular ise şöyle:

1-İstanbul Adalar ilçesine, deniz yolu ile ulaşımda İDO, TURYOL ve Mavi Marmara ile yaz ve kış mevsiminde kaç yolcu taşınmaktadır?

2-Sözü geçen şirketler yaz ve kış mevsiminde, İstanbul Adalar ilçesine kaç sefer düzenlenmektedir?

3-Adalar ilçesinin ana karayla ulaşımını sağlayan yukarıda sayılan şirketlerin kış mevsimine girilecek olması nedeniyle, sefer sayılarının azaltılacağı iddiaları doğru mudur?

4-Bu iddia doğru ise, Adalarda yaşayan vatandaşların ana kara ile bağlantısını sağlayan deniz yolu seferlerinin azaltmasıyla, burada yaşayan vatandaşlarımızın özellikle eğitim ve sağlık konularında yaşayacakları mağduriyet nasıl giderilecektir?

5-Kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; Anayasamızın 5. maddesinde, devlete verilen görevler arasındadır. Vatandaşlarımızın, kış mevsiminde Adalar ilçesine düzenlenen deniz yolu seferlerinin azaltılmasıyla, eğitim ve ulaşım alanında yaşayacağı sıkıntılar nedeniyle bu görev nasıl yerine getirilecektir?

6-Adalar Belediyesinin CHP’li olması sebebiyle mi deniz yolu seferleri azaltılacaktır?

7-Adalar ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım konusunda kamu hizmetlerinden eşit yararlanma hakkı neden ihlal edilmektedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.