Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

CHP’li Tanal, “Bu Ülkenin Kaderini Belirleyecek Olan İşçilerdir”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 1 Mayıs’ın, bütün vatandaşlarımızın emeğine ve geleceğine sahip çıkmanın sembolü olduğunu ifade ederek, herkesi meydanlara, 1 Mayıs kutlamalarına davet etti. Tanal, “Bu ülkenin geleceği, gidişatı, işçinin yaşam şartlarıyla doğru orantılıdır. Bir ülkenin işçisi refah içinde yaşıyorsa, gelecek güvende demektir. Bütün emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tüm işçilerin, emekçilerin, işsizlerin, kadınların, gençlerin ve bu ülkeye sahip çıkan, bu ülke için emek verenherkesin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladığını ifade etti. Ülke şartlarının işçi ve emekçi için giderek daha elverişsiz hale geldiğine değinen Tanal, 1 Mayıs İşçi Bayramına ilişkin şu mesajı verdi:


“Kapitalizmin giderek güç kazandığı ülkemizde, işçi ile patronun arasındaki maddiyata dayalı uçurum giderek açılmakta, işveren zenginleştikçe, işçinin yaşam standartları giderek düşmektedir. Ülkemizde son dönemde taşeron işçisine sözde kadro verilerek, işçi sınıfı daha da çıkmaza sokuldu ve birçok işçi mağdur edildi. Sayısız taşeron işçisi kadro hayali ile işlerinden oldu. İşçi arasında dahi ayrım yapan iktidar, ülkeyi ayrıştırarak toplumun huzurunu bozmaktadır. İşçiye düşen görev, meydanlarda tek vücut olmak, ülke geleceğine, emeklerine sahip çıkmaktır. Bu ülkenin kaderini belirleyecek olan işçi sınıfıdır. Bu ülke işçilerin emeklerinin üzerine kurulmuştur. Geleceğimiz olan gençlerimiz için, onlara yaşam standartları yüksek, istihdam esnekliği sağlanmış bir ülke bırakmak, emekçilerin siyasi kararlarını sandığa yansıtmasıyla mümkün olacaktır. 24 Haziran öncesi 1 Mayıs’ta meydanlarda olacak her işçi ve göstereceği her tepki, sandığın da rengini belli edecektir. Meydanlar, işçinin en demokratik hakkıdır. OHAL döneminde her istediği kararı KHK’lar ile alan, OHAL’i bu ülkenin yönetim şekli haline getiren iktidar, artık demokrasiye dönmeli, işçiyi zora sokacak kararlarından vazgeçmelidir. İşçiye rağmen satılan şeker fabrikaları ile hem bu ülkenin Cumhuriyet değerleri yok edildi hem de binlerce işçi, ekmeğinden edildi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sarayda badem sütü ile badem unu ile beslenirken, işçi yiyecek ekmek bulamamaktadır. Asgari ücret ile bir dahaki aya çıkmanın mücadelesini veren işçi, hak ettiği değeri görememektedir. Ülkemizin demokrasiye kavuştuğu, OHAL’in sona erdiği, KHK’ların terör örgütlerini temizlemenin yanı sıra muhalif vatandaşların da devlet kurumlarından temizlenmediği, insanca hakça yaşamın hâkim olduğu, işçinin, emekçinin refah ve huzur içinde yaşadığı bir toplum diliyor, bütün emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.