Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

CHP’li Tezcan: Gündemimizde Olağanüstü Kurultay Yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Gündemimizde olağanüstü kurultay diye herhangi bir konu yoktur. Olağan kurultay takvimimiz başlamıştır, o takvim devam ediyor. Olağan kurultay takvimimize uyacağız” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantının gündemine ilişkin basına açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan Tezcan, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın 2007 yılında devlet makamlarına, içeriğinde FETÖ’nün silahlı kuvvetlerin içinde örgütlenmesine ilişkin bilgiler içeren bir flash bellek verdiğini anımsatarak, ancak bu bilgiler değerlendirilerek, FETÖ’ye yönelik bir operasyon yapılmadığını kaydetti. 

“İnsanın Yüzü Kızarır

Söz konusu flash bellekte örgüte yönelik çok önemli bilgilerin yer aldığını anlatan Tezcan, bilgilerin kullanılması yerine dosyanın kapatıldığını ve Özkan’ın 6 yıl hapis yattığını belirtti. Tezcan, “Hadi şimdi bu FETÖ iddianamelerini hazırlayan savcılar diyorlar ya ‘bu örgüt öyle bir örgüt ki karşılıklı evlendirme büroları kurmuş kendileri evlendiriyorlar kızlarla erkekleri, resimli broşürler yapmışlar, bu resimli broşürlerden evlilikler kuruluyor. Şikayet dilekçeleri belirlenmiş, bu örnek dilekçeler ile davalar açtırıp generaller kumpas davaları ile devre dışı bırakıyor.’ 86 subayın terfi silsilesinin ve nasıl devre dışı bırakılacağı yazıyor, bu flash bellek içerisinde. Bunu şimdi anlatıyorlar, milletin karşısına çıkıp” dedi.

“Mesele Gerçekleri Söylemek Değil”

Özkan’ın yargılandığı döneme işaret eden Tezcan, şöyle devam etti:

“Ben bu davanın savcısıyım’ diye kişi şimdi sarayda oturuyor. O zaman da AK Parti Genel Başkanıydı, bugün de AK Parti Genel Başkanı. Şimdi siz buradan samimi bir şekilde FETÖ ile mücadele ve darbenin siyasi ayağına yönelik samimi bir çıkış bekleyebilir misiniz? Onun için sulandırıyorlar, onunu için FETÖ ile hiçbir ilgisi olmayan Cumhuriyet ve Sözcü Gazetelerinin yazarları gibi, Ahmet Şık gibi geçmişten bu yana FETÖ’nün hedefi olmuş kişiler, FETÖ’nün ayakçısı olmuş şahitlerin ifadeleriyle hapiste tutuluyor, Hüseyin Gülerce gibi. Ona dokunulmaz çünkü dün bu iktidar sahipleriyle beraber Fetullah Gülen çetesinin başındaki kişiye yaltakçılık yapıyorlardı, bugün roller ayrıldı, iktidar bloğu çatladı, bugünkü iktidara yaltakçılık yapıyorlar. Mesele gerçekleri söylemek değil, mesele iktidara yamanıp, pozisyonunu koruyup korumadığın meselesidir. Dün iktidara yamanmayıp cesaretle duranlar, bugünde aynı cesareti gösteriyorlar, tarih ve millet onları saygıyla anacak.”

“Teröre Milletle Beraber Karşı Çıkma Zamanı”

Tezcan, CHP tarafından teröre karşı Tunceli’de gerçekleştirilen yürüyüşü anımsatırken, “Artık teröre milletle beraber karşı çıkma zamanı. Türkiye’de 80 milyonun huzur içinde yaşadığı bir ülke istiyoruz. Diyarbakır’da da, Edirne’de de, Van’da da, Antalya’da da huzurla yaşasın istiyoruz. Millet olarak huzuru ortadan kaldıran hangi uygulama, hangi saldırı varsa kararlılık ve dayanışma duygusuyla karşı çıkalım diyorum” diye konuştu.

“Olağan Kurultay Takvimimize Uyacağız”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tezcan, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in bir gazeteyle yaptığı röportajda “Olağanüstü bir kurultay yapalım. Kongrelerimizi bir yıl erteleyelim” sözlerinin sorulması üzerine, “Gündemimizde olağanüstü kurultay diye herhangi bir konu yoktur. Olağan kurultay takvimimiz başlamıştır, o takvim devam ediyor. Olağan kurultay takvimimize uyacağız” yanıtını verdi.

“Adalet İstemini Yükselten Her Türlü Barışçıl, Demokratik Eylem Değerlidir”

Tezcan, HDP’nin başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne katılıp katılmayacaklarının sorulması üzerine ise, “Adalet istemini yükselten her türlü barışçıl, demokratik eylem değerlidir. Bunları bu çerçevede ifade edilmesinde yarar vardır. Bu çerçevede yürütülecek olan eyleme katılıp katılmama ayrıca değerlendirilecektir. Henüz bir değerlendirme yapılmadık ama demokratik, adalet istemi için her türlü demokratik eylem saygıyla karşılanması ve yükseltilmesi gereken yöntemlerdir” dedi.

Devletin güvenlik güçlerinin masum ve demokratik eylemlere engel olmak yerine imkan ve fırsat tanıyıp sadece eylemi yapanların güvenliğini sağlama kaygısıyla hareket etmesinin hükümetleri küçültmeyeceğini, büyüteceğini ifade ederek, “Onun dışında atılacak adımlar, Türkiye’de demokrasiye, hukuk devletine, hükümetin itibarına zarar verir. Ancak görüyoruz ki mevcut hükümet bu değerleri ve bu çerçevede bir itibarı koruma kaygısında gözükmüyor” diye konuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.