Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

CHP’li Tezcan: Seçim İkinci Tura Kalacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzde 52.7 olarak gösteren resmi olmayan sonuçlara tepki göstererek, “Erdoğan’ın can çatlasa çıkarabildiği rakam yüzde 51.77’dir. Bu gidiş 45’lere doğru bir gidiştir, 50’nin altına gidiştir. Seçim ikinci tura kalacak o yüzden sandık görevlilerimizi aynı hassasiyetle işlerini yapmaya devam etmeye çağırıyorum” dedi.

CHP Sözcüsü Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzde 52.7 oranında gösteren resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ellerindeki verilere göre 40 milyona yakın sisteme girilmeyen oy olduğunu açıklayan Tezcan, şöyle konuştu:

“Bu kadar oy henüz daha sisteme girmemişken Erdoğan’ın oy oranı yüzde 51,77 görülüyor. Bu şu demektir: Yüzde 70 ile açılış yapan Anadolu Ajansı, şu an itibariyle indiği rakamlara bakın. Bu sonuna kadar sandıkları takip etmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hiç kimse erken gelin güvey olmasın. Hiç kimse erken davul zurna çalmasın. Biz bu oyları adım adım takip edeceğiz. Bizim sandık görevlilerimizin getirdiği veriler esastır ve sabaha kadar bunları rakam rakam bunları gireceğiz.  Bu sürecin sonunda geride 40 milyon oy, geride açılmamış 110 bin sandığın olduğu bir yerde yüzde 51,77 oyla kimse kendisinin cumhurbaşkanı seçildim diye ilan edemez. Bunu bütün vatandaşların bilmesini istiyorum. Aklın yolu birdir. Her şey dürüst gidecekse makul olan bellidir.”

“BU GİDİŞ 45’LERE DOĞRU BİR GİDİŞTİR”

Vatandaşlara, “Gözlerinizi açın kulaklarınızı tıkayın” tavsiyesinde bulunan CHP Sözcüsü Tezcan, “Gözlerinizi oy torbalarına dikin, ıslak imzalı tutanaklara dikin ve herkes gelsin birer birer parti binalarını terk etmeyin. Parti binalarında gidip herkes sisteme bunu girsin. Ne açıklarlarsa açıklasınlar günün sonunda tutanakta yazan esastır ve bu gidişe baktığımızda daha 110 bin sandık var ve burada Erdoğan’ın can çatlasa çıkarabildiği rakam yüzde 51.77’dir. Bu gidiş 45’lere doğru bir gidiştir, 50’nin altına gidiştir. Seçim ikinci tura kalacak o yüzden sandık görevlilerimizi aynı hassasiyetle işlerini yapmaya devam etmeye çağırıyorum. Biz gece boyunca sabaha kadar buradayız, takip ediyoruz, gece boyunca yine periyodik olarak bizdeki sistem verilerinden kamuoyunu bilgilendireceğiz. İnşallah 8 Temmuz’da ikinci oylamada Türkiye huzurlu, güzel bir seçimin sonucunu yaşayacak” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.