CHP’li Tezcan: Yürüyüşe Dönük Özel Bir Saldırı Planı Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Yürüyüşü’ne saldırı iddiasıyla ilgili, “Bölgede bir IŞİD operasyonu olduğu bilgisini aldık ancak bunun bir rutin çalışma sonucu olduğunu öğrendik, bu yürüyüşe dönük özel bir saldırı planı değil” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Adalet Yürüyüşü’nün 21. gününde mola yerinde toplandı. Tezcan, yürüyüş içerisinde 3. ve son toplantısını yapan MYK’nın gündemine ilişkin basına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yürüyüşün sonunda, 9 Temmuz Pazar günü yapılacak Maltepe mitingiyle ilgili bilgi veren Tezcan, mitingle ilgili kurallar bütünü hazırlandığını ifade ederek, “Bu yürüyüşün tek bir sloganı var; ‘hak, hukuk, adalet’. Tema sadece adalet, sadece ‘adalet’ pankartı olacak, Atatürk posterleri ve Türk bayrağı olacak. Bunun dışında pankart, flama taşınmayacak. Hiçbir kuruluş, dernek, STK, siyasi parti bayrağı da taşınmayacak, sloganı da atılmayacak” dedi.



“Güvenli Bir Şekilde Yürüyüşü Tamamlayıp Mitingi Gerçekleştirmek İstiyoruz”


Tezcan, IŞİD’li teröristlerin Adalet Yürüyüşü’ne yönelik saldırı hazırlığı yaparken yakalandığı haberlerine ilişkin şunları söyledi:

“Bölgede bir IŞİD operasyonu olduğu bilgisini aldık, emniyet güçlerinden de. Ancak bunun bir rutin çalışma sonucu olduğunu öğrendik. Yani bu yürüyüşe dönük özel bir saldırı planı değil ama genel operasyonlar olduğu bilgisini aldık.
Önlemlerin artırılması meselesinden rahatsız değiliz, bizim de talebimizdir. Bütün provokasyon girişimlerine karşı güvenli bir şekilde yürüyüşü tamamlayıp mitingi gerçekleştirmek istiyoruz. Öncelikle ilk günden bu yana emek veren bütün güvenlik personeline teşekkür ediyoruz.
Her geçen gün sayımız, kortej uzunluğu artıyor, İstanbul’a yaklaştıkça bu daha da büyüyecek. Kişilerin aranarak korteje katılması önlemi bizce de uygun bir önemdir. Korteje araçların alınmaması, bizim makam araçlarımız da dahil, doğru önlemlerdir, hepsi bizim mutabakatımızla alınmış önlemlerdir. Daha önce de yol güzergahının araç trafiğine kapatılmasını talep etmiştik. Bu çerçevede son güne yaklaştıkça, provokasyon söylemleri de arttıkça doğru, alınması gereken önlemlerdir.”

“Tahrik Eden, Cesaretlendiren Sözler”

Tezcan, devleti yönetenlerin de sözlerine dikkat etmek zorunda olduklarını ifade ederken, “Başbakan, Başbakan yardımcısı, o pozisyondaki kişilerin bu yürüyüşü terörle ilişkilendirmeye çalışmaları, bunu bir siyaset malzemesi olarak kullanmaya kalkmaları, özü, hedefleri ve niteliği itibariyle mazlum, masum ve demokratik bir eylemi terör eylemi ile irtibatlandırmaya çalışan sözler, provokasyon yapmak isteyenleri teşvik eden, tahrik eden, cesaretlendiren sözlerdir. Sayın Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin sözleri dahil olmak üzere, o yakışmayan sözleri kullanmamalarını ve daha dikkatli konuşmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.