CHP’li Yalım: “Bu Milletin Bütçesini O 5 Tane Çeteye Kene Gibi Emdiriyorsunuz”

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yaptığı konuşmasında, yapılan köprü ve yollardaki usulsüzlüklere değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Vapurla karşıdan karşıya geçen araç 5 – 6 bin ama 45 bin tane geçiş garantisi nasıl veriyorsunuz, Sn. Bakan? Bu milletin bütçesini o 5 tane çeteye maalesef hazineye kene gibi yapıştırdınız, kanını emdiriyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti’nin” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Görüşmelerde, CHP Milletvekilleri tarafından yürütülen köprü, yol ve havalimanı çalışmalarına değinildi. Milletvekillerinin sorularına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da “Teknik konuları siyasetinize karıştırmayın, teknik konular bunlar, iyi niyetli olursanız tek tek izah ederiz size, hepsini. Sonuçta bu yatırımlar, memleketimize, vatandaşımıza hizmet eden yatırımlar. Bunlar yüzyıllar boyunca yapılıyor. Muhalif olabilirsiniz ama yatırım düşmanı olmayın” şeklinde yanıt vererek, geri kalan soruları yazılı olarak cevaplayacağını bildirdi.

“SİZ HALA MESELEYİ ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORSUNUZ”

 Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasına cevap, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’dan geldi. Yatırımlara karşı olmadıklarını belirterek, usulsüzlüklere değinen Yalım, “Yaptığınız, yapacağınız, açılmış olanları, açılacakları hepsini anlattınız. Teşekkür ederiz. Biz Zafer Havalimanı’na, Osmangazi Köprüsü’ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne, Avrasya Tüneli’ne karşı değiliz. Siz hala meseleyi anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Bakın, 50 milyon Euro’ya mal oldu Zafer Havalimanı, Uşak, Afyon ve Kütahya için. Toplam nüfusu 1 milyon 200 bin siz garanti veriyorsunuz, 1 milyon 200 binlik. Binmeyecek, uçmayacak vatandaşa garanti veriyorsunuz.  Biz bu yanlışları dile getiriyoruz. Osmangazi yapıldığından dolayı, bir aracın 88 kilometre kazandığını hepimiz biliyoruz. Bu bir avantaj ancak 260 TL, 280 TL… Büyük bir araç geçmiyor. Bakın 35 Dolar artı KDV, 41 Dolar yapıyor. 41 Dolar’a hiçbir otomobil oradan geçmiyor. Geçmediğinden dolayı da rakamları indirdiniz, bundan dolayı da bütçeden karşılıyorsunuz, karşılamaya da devam ediyorsunuz. Yani yapılan, verilen garantilerdeki yolsuzluk, yanlışlık. Aynı şekilde 1915 Çanakkale Köprüsü, bayramlarda ve öncesi, günde vapurla karşıdan karşıya geçen araç 5 – 6 bin ama 45 bin tane geçiş garantisi nasıl veriyorsunuz Sn. Bakan? Bu milletin bütçesini o 5 tane çeteye maalesef hazineye kene gibi yapıştırdınız, kanını emdiriyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti’nin” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.