Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener bugünün gündemi

CHP’li Yılmaz: "Eğer Bu Doğruysa Bu Viyana Sözleşmesinin İhlalidir"

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili iddialara ilişkin, “Çok vahim bir durum. İddialar korkunç. Bu eğer doğruysa bunun mutlaka yaptırımları olması gerekir. 1963 konsolosluk ilişkilerini düzenleyen Viyana Sözleşmesi uyarınca ev sahibi ülkenin bazı sorumlulukları var, gönderen ülkenin de ciddi sorumlulukları var. Eğer bu doğruysa bu Viyana Sözleşmesinin ihlalidir. Ve bunu ihlal edenler Türkiye’de barınamaz. Türkiye 3. dünya ülkesi değildir” dedi.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili iddialara dikkat çekerek şöyle dedi:

“Çok vahim bir durum. İddialar korkunç. Bu eğer doğruysa bunun mutlaka yaptırımları olması gerekir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının konuya ilişkin soruşturma açtığı, konuyu incelediğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi değildir. 1963 konsolosluk ilişkilerini düzenleyen Viyana Sözleşmesi uyarınca ev sahibi ülkenin bazı sorumlulukları var, gönderen ülkenin de ciddi sorumlulukları var. Bu sözleşmenin ihlal edilmesi Türkiye’de böyle bir cinayetin işlendiğinin tespit edilmesi halinde bunun siyasi yaptırımları olması gerekir.

Eğer bu doğruysa bu Viyana Sözleşmesinin ihlalidir. Ve bunu ihlal edenler Türkiye’de barınamaz. Türkiye 3. dünya ülkesi değildir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İnönü ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Yılmaz, “Bunların hepsi yanlıştır. Kasıtlı olarak yalan söylenmiştir. O fotoğrafta iki tane bayrak var. İki bayrak sallanıyor. Birini kapatmışlar, Amerikan bayrağı kalmış, gerçeği o değil. İkincisi İnönü ile Erdoğan arasında bir fark var. İnönü bu memleketin vermiş olduğu Kurtuluş Savaşı mücadelesinde yer almış bir insandır. Sayın Erdoğan ise BOP eş başkanlığını kabul etmeyi içine sindirmiş birisidir, fark budur" yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.