Öne Çıkanlar azerbaycan diyarbakır Kent Ayyuka eNBE istanbul çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

CHP’li Yılmaz: "Millete Sabır Tavsiye Ediyorlar, Kendileri İse Yiyip İçiyorlar"

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 2019 bütçesine ilişkin, “Cumhurbaşkanlığının bütçesi üç kat artıyor. Millete sabır tavsiye ediyorlar. Direnmeyi tavsiye ediyorlar. Vatanseverliği tavsiye ediyorlar. Kendileri ise yiyip içiyorlar. Milletin parasını çarçur ediyorlar” dedi.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Danıştay’ın Öğrenci Andı kararına değinerek, “Danıştay’ın Öğrenci Andını kaldıran yönetmeliği iptal etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu andın okunmasından rahatsız olanlar elbette kendi açılarından bir sorgulamaya gireceklerdir” dedi.

2019 Bütçesine ilişkin de Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığının bütçesi üç kat artıyor. Millete sabır tavsiye ediyorlar. Direnmeyi tavsiye ediyorlar. Vatanseverliği tavsiye ediyorlar. Kendileri ise yiyip içiyorlar. Milletin parasını çarçur ediyorlar. Şu andaki sistem denetimi ortadan kaldırmıştır. Devletin parasını bu şekilde harcayanlara haram olsun” dedi.

Bir basın mensubunun, “Öğrenci Andı ile ilgili ilk tepki Bekir Bozdağ’dan geldi, ne diyorsunuz?” sorusuna Yılmaz, “Sayın Bozdağ’ın, bu andın içeriğini iyi anlamasını tavsiye ederim. Kurtuluş Savaşının ruhunu, Kurtuluş Savaşının emperyalizme karşı vermiş olduğu mücadelenin ruhunu üzerinde taşımayanlar zaten bundan bir şey anlamazlar” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.