Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

Cumhurbaşaknı Erdoğan: Anadolu’yu Yurt Edinmenin Bedelini Bin Yıldır Fazlası İle Ödedik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz bu ülkeyi ihsanla, lütufla birilerinin kolları ve kanatları altında kurmadık. Biz bu toprakları 1071’den beri şehitlerimizin kanları ile yoğurarak kendimize vatan kıldık. Anadolu’yu yurt edinmenin bedelini bin yıldır fazlası ile ödedik, hala da ödüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Sakarya 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede vatandaşlara hitap eden Erdoğan,  kendilerinin çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlardan, petrol, altın, elmas için coğrafyayı kan gölüne çevirenlerden olmadıklarını söyledi. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyen bir medeniyetin temsilcileri olduklarını dile getiren Erdoğan, “Biz herkes için adalet istiyoruz, hürriyet istiyoruz. Biz herkes için emniyet, istikrar, güven istiyoruz. Biz sömürünün olmadığı bebek cesetlerinin sahile vurmadığı, Akdeniz’in karanlık sularının on binlerce masum için kabristana dönüşmediği daha merhametli bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Biz Gazze’de, Doğu Guta’da top oynayan çocukların savaş uçakları tarafından vahşice katledilmediği bir bölgenin hayalini kuruyoruz” şeklinde konuştu. Hiç kimsenin ötekileştirilmediği, baskı, zulüm, işkence görmediği dünyaya kavuşmasının kavgasını verdiklerini dile getiren Erdoğan, “Bizim mücadelemiz ikbal değil istikbal mücadelesidir” dedi.

“İHTİYAÇ OLDUĞU ANDA HEMEN BİR SEFER GÖREV EMRİ ÇIKARIRIZ, ÖNCE BEN SONRA DA HEP BİRLİKTE YOLA KOYULURUZ”

Zeytin Dalı Harkekatı’na ilişkin de konuşan Erdoğan, Afrin’de işgal ya da toprak almak için bulunmadıklarını dile getirerek, Afrin’de Türkiye’yi taciz eden teröristleri “kovalamak” için bulunduklarını söyledi. Kongre’ye katılan vatandaşların, “Reis bizi Afrin’e götür” diye seslenmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi komutana sordum. İhtiyaç var mı dedim. Dedi ki: ‘Şu anda hamdolsun iyi gidiyoruz.’ İhtiyaç olduğu anda hemen bir sefer görev emri çıkarırız, önce ben sonra da hep birlikte yola koyuluruz.  Her şeyimiz hazır, her an hazırız. Ölmeye de evvelallah bu teröristleri de öldürülmeye de” şeklinde konuştu.

“ANADOLU’YU YURT EDİNMENİN BEDELİNİ BİN YILDIR FAZLASI İLE ÖDEDİK”

Türkiye’nin tüm imkansızlıklara rağmen bir asır önce bekasına yönelik senaryoları Çanakkale ve Sakarya Meydan Muhaberesi’nde “paçavraya çevirmişse bugün de aynısı yapacak güç ve kudrete sahiptir” olduğunu dile getiren Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Biz bu ülkeyi ihsanla, lütufla birilerinin kolları ve kanatları altında kurmadık. Biz bu toprakları 1071’den beri şehitlerimizin kanları ile yoğurarak kendimize vatan kıldık. Anadolu’yu yurt edinmenin bedelini bin yıldır fazlası ile ödedik, hala da ödüyoruz. Hafıza tazelemek isteyenler gitsinler yakın tarihlerine baksınlar. Boylarından büyük laflar edenler gitsinler masal yerine önce iyi bir tarih kitabı okusunlar. Sakarya Meydan Muhaberesi’nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek buraları nasıl terk ettiklerini çok iyi öğrensinler.

“TÜRKİYE’NİN DOSTLUĞUNUN KIYMETİ, ANCAK KAYBEDİLİNCE ANLAŞILIR “

Her zaman söylüyorum ancak burada bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum. Bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yoktur. Ne komşularımıza ne de diğer ülkelere hiçbir zaman husumetle yaklaşmadık, yaklaşmıyoruz. Hiçbir ülkeyle de ilişkilerimizi zedelemek istemiyoruz. Türkiye’nin dostluğunun kıymeti, ancak kaybedilince anlaşılır. Biz her zaman komşularımızın, kardeşlerimizin kendinden emin olduğu, sırtını dayadığı itimat ettiği bir ülke olduk.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.