Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE akbank Entübe Sayısı

Cumhurbaşkanı Adayı İnce Vaatlerini Anlattı

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimlerinde seçilmesi halinde neler yapacağını anlattı. İnce, “Hukuk güvenliğini, sınav güvenliğini can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağız” dedi.

İnce, Osmaniye’de düzenlenen mitingde konuştu.

24 Haziran seçimlerinde herkesin oyuna talip olduğunu söyleyen İnce, kendisinin cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Nasıl bir cumhurbaşkanı olacağının profilini çizen İnce, Hükümetin politikalarını eleştirdi. 24 Haziran seçimlerinde yapılacak bir yanlışta Yüksek Seçim Kurulu’na gideceklerini anlatan Muharrem İnce, “Eğer bir yanlış işe girişirlerse, YSK’ya gideceğiz” diye konuştu. Haziran seçimlerinden sonra can ve mal güvenliği sağlayacaklarını belirten İnce, “24 Haziran seçimlerinden sonra, hukuk güvenliğini sağlayacağız. 24 Haziran’dan sonra can ve mal güvenliğini sağlayacağız, sınav güvenliği sağlayacağız. Çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağız” diye konuştu.

DOĞAN GRUBUNUN SATILMASI

Doğan Medya Grubu’nun satılması ile ilgili de konuşan Muharrem İnce, “Bir medya grubu el değiştirdi. Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi verdi. Ziraat Bankası’nın medya ile ne işi var? Ziraat Bankası Osmaniye'deki çiftçiye vermiyor, medya patronuna veriyor. 1 milyar lira çiftçiye verilseydi, 100 bin çiftçiye 45 biner lira kredi verilebilirdi. Ne için seçim öncesi medyayı kontrol etmek için” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR TEK ADAM VAR

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren İnce, “Türkiye’de bir tek adam var. Yanında da liyakatsiz ehliyetsiz bir topluluk var. Şimdi bir Türkiye’de yeni bir dönem başlatacağız. Tek adam ve ehliyetsiz arkadaşları. Şimdi Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacağız.  Güçlü lider ortak akla inan lider ve bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

 İş dünyasına da seslenen Cumhurbaşkanı Adayı İnce şöyle dedi:

“Devleti yönetenler sizden avanta istemeyecek. Bürokrasi size engel olmayacak. Bir işe başladınız üç ay sonra mevzuat değişecek asla böyle bir şey olmayacak. Size yardımcı olacağız yardımcı. Ekonomi emir komuta ile yönetilmeyecek. Polisiye tedbirlerle ekonomi yürümez. Böyle devlet yönetimi olmaz, devlet böyle yönetilemez. Talimatla ekonomi yönetilmez. Talimatla ekonomi yönetilirse yabancı sermaye gelmez. Yerli sermaye bile kaçar gider. Merkez Bankası başkanını parti genel merkezine çağırarak ekonomi yönetilmez. Devlet böyle yönetilmez.  Eğitim dip yaptı. 10 yılda 5 bakan değişti. Biz böyle yapmayacağız. Uzlaşacağız, barışacağız. Bu ülkenin eğitim sistemini bir yıl boyunca tartışacağız. Ülkücülerle tartışacağız. Sosyalistlerle tartışacağız.”

BENİM PROJELERİM

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce 24 Haziran seçimlerinde seçilmesi halinde neler yapacaklarını şöyle sıraladı;

“Ekibim hazır bütün sorunları çözeceğiz. 3-B ile çözeceğiz. Benim en büyük projem huzur. Huzur gelecek memlekete. Büyüyeceğiz. İmamın, rektörün, hakimin cübbesinde düğme var mı? Hakimin cübbelerini son zamanda çıt çıtlı yaptılar. O düğmeleri sökeceğiz. Bağımsız bir yargı kuracağız. Sonra ekonomik kurulların başında yetkin isimleri getireceğiz. Bizim dünya görüşünü paylaşması gerekmez. İşi biliyorsa onu getireceğiz. Şeffaf denetlenebilir bir düzen kuracağız. Denetlenmekten korkmayacağız. Çünkü yolsuzluk yapmayacağız, yaptırmayacağız. Çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlayacağız. Dünyadaki yeni meslekleri anlatacağız onlara. Standart meslekler değil, dünyada 4 yıl sonra 16 yeni meslek türeyecek. Geleceği okumaya çalışacağız. Türkiye’yi akıl ve bilimle yöneteceğiz.  Dış politikayı ayaküstü demeçlerle, iç politika malzemesi olarak yönetmeyeceğiz. Hedefimiz Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne sokmak. Genelkurmay Başkanına benim Genelkurmay Başkanım demeyeceğim. Benim Genelkurmay Başkanım olmaz. Türkiye’nin Genelkurmay Başkanı olur. Ben cumhurbaşkanı olduğumda genelkurmay başkanı benim marabam olmaz. Ama Genelkurmay Başkanı beni yönetemez, ben onu yönetirim. Bu devlet 90 yıllık bir devlet değil, 3 bin yıllık bir devlettir 3 bin yıllık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.