Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi çukurova belediye başkanı soner çetin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Haziran’dan Sonraki Dönemde Bir Başka Türkiye’yi İnşa Ve İhya Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçime ilişkin, “Arkadaşlarımla dün bütün gün bunun çalışmalarını yapıyorduk, getirisi götürüsü nedir diye? İnanıyorum ki, 24 Haziran’dan sonraki dönemde bir başka Türkiye’yi inşa ve ihya edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün 150. Yıl Programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Erdoğan, depremin dünyanın yaratılışından beri insanlığı tehdit eden bir afet olduğunu söyleyerek Kandilli Rasathanesi’nin Türkiye için en önemli deprem araştırma merkezi olduğunu dile getirdi. Erdoğan, Kandilli Rasathanesi için ayrıca, “Teknolojinin yardımı ile yer kürenin hareketlerinin takip edilmesi suretiyle elde edilen verilere dayalı olarak yapılan tahminler afete hazırlık planlarımızın aslında en kıymetli yardımcımızdır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de 4 bin 250, Irak’ın kuzeyinde 346, yurt içinde ise 246 terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

“YENİKAPI MİTİNGİ SİYASİ TARİHİMİZDE DE YEPYENİ BİR DÖNEMİN KAPISINI AÇMIŞTIR”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul Yenikapı Meydanı’nda milyonlarca vatandaşın katılımıyla Türkiye tarihinin en büyük ve en kalabalık mitingini yaptıklarını dile getiren Erdoğan, “Milletimizin demokrasine ve şehitlerine sahip çıkışının sembolü olan bu miting siyasi tarihimizde de yepyeni bir dönemin kapısını açmıştır” dedi. Bu sebeple 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen halk oylamasında “milli irade” tarafından tasdiklenen yönetim sistemi değişikliğini gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, “200 yıla yaklaşan demokrasi serüvenimizde tarihimizde ilk defa milletimizin kendi tercihi ile böylesine kapsamlı bir yönetim değişikliği yapılmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana ilk defa millet iradesinin böylesine güçlü bir şekilde hissedildiği bir reformu hayata geçirerek demokrasimizin rüştünü ispatlamış oldu” şeklinde konuştu.

“BİZ SİYASİ HAYATIMIZ BOYUNCA HEP SEÇİM SÜRELERİNİN SONUNA KADAR KULLANILMASINDAN YANA OLDUK”

16 Nisan’da kabul edilen anayasa değişikliği ile yeni yönetim sisteminin 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacak seçimlerle yürürlüğe girmesini öngördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarihin hem cumhurbaşkanlığı hem de meclisin anayasada belirtilen görev süresinin bitmesine göre belirlendiğini kaydetti.  “Halk oylamasının ardından hükümette yakın mesai içinde önümüzdeki dönemi hem ülkemizin önündeki meselelerin çözümü hem de yeni yönetim sistemine hazırlık fırsatı olarak değerlendirmek üzere kolları sıvadık, çalışmalara başladık” diyen Erdoğan, “Çünkü biz siyasi hayatımız boyunca hep seçim sürelerinin sonuna kadar kullanılmasından yana olmuştuk” açıklamalarında bulundu.

“İÇ VE DIŞ SİYASİ, ASKERİ, EKONOMİK GELİŞMELER MEVCUT SİSTEMLE DEVAM ETMEMİZİN OLDUKÇA CİDDİ MALİYETLERİ OLACAĞINI GÖSTERDİ”

Halk oylaması ile seçim arasındaki 2,5 yıllık dönemin Türkiye’nin normal gündemi ile geçmesi halinde herhangi bir sıkıntıya yol açmayacağına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak iç ve dış siyasi, askeri, ekonomik gelişmelerin seyri bize bu süreyi mevcut bir sistemle devam ettirmemizin oldukça ciddi maliyetleri olacağını gösterdi” dedi. Cumhurbaşkanı olarak benim şu anda önünde 1,5 yılı daha olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu makamın, bu koltuğun hırslısı olsak 1,5 yıl daha devam edebilirdik. Böyle bir hırsın içinde değil ama yaptığımız bütün bu hesaplar neticesinde bu sıkıntılar bizim ülkemize, milletimize bir bedel ödeteceği endişesi ile dedik ki bu adımı atalım” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ TAAHHÜDE BAĞLI KALARAK ERKEN SEÇİM LAFINI ASLA TELAFFUZ ETMİYORDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Öyle bir ana muhalefetimiz var ki onlarda iki de bir ‘Hodri meydan’ diyor. Madem bu kadar ‘Hodri meydan’ diyorsunuz buyurun meydan demek durumunda kaldık. Şimdi biz milletimize verdiğimiz taahhüde bağlı kalarak erken seçim lafını asla telaffuz etmiyorduk. Şimdi artık bu adımı atalım dedik ve bildiğiniz gibi MHP’nin bu konudaki olumlu yaklaşımı sebebiyle Sayın Devlet Bahçeli’nin Salı günü yaptıkları açıklama neticesinde kendileri ile daha önce biraya gelme davetim olmuştu. Bu davetimize icabetle oturduk, bu meseleleri kendisi ile değerlendirdik. Değerlendirdikten sonra da arkadaşlarımızla da yaptığımız istişareler neticesinde 24 Haziran’da Türkiye’de bu erken seçimi gerçekleştirelim istedik.

YSK YOL HARİTASI SÜRATLE HAZIRLIYOR”

Şimdi ciddi bir heyecanın, olumlu bir havanın ülkemde estiğini görüyorum. Böylece aslında kendi gündemimizde  bu durum olmamasına rağmen yapılan çağrıya icabetle erken seçim tarihin 24 Haziran olması konusunda sayın Bahçeli ile mutabakatta kaldık. Parti gruplarımızın meclise sunduğu teklif dün komisyonda görüşülerek kabul edildi. İnşallah bugünde genel kurulda karar altına alınacak. Hemen adından da görüldüğü gibi bu muaccel durumla beraber Yüksek Seçim Kurulu’da yol haritasını şu anda süratle hazırlıyor.  O yol haritasına göre bizlerde hazırlıklarımızı yapacak, 24 Haziran’a giden süreci işletmiş olacağız. Seçimlerin şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“24 HAZİRAN’DAN SONRAKİ DÖNEMDE BİR BAŞKA TÜRKİYE’Yİ İNŞA VE İHYA EDECEĞİZ”

Bürokrasi ile ilgili ciddi şikayetler hep aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Her zaman söyledik, bürokratik oligarşi diye. Ne yazık ki bu bürokratik oligarşiden tüm dünya hep feryat eder. Bizde de öyle. Ama şimdi birazından bu bürokratik oligarşiyi bu sistemle büyük ölçüde yıkma fırsatını buluyouruz. Arkadaşlarımla dün bütün gün bunun çalışmalarını yapıyorduk, getirisi götürüsü nedir diye? İnanıyorum ki, 24 Haziran’dan sonraki dönemde bir başka Türkiye’yi inşa ve ihya edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.