Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse vizyona girecek yeni filmler Cuma günü vizyona girecek yeni filmler türk telekom Aubameyang rus kosgeb Patent İş Birliği Antlaşması av tüfeği atv türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD’yi Hukuka Davet Ediyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’den alınacak demir ve çeliğe ek vergi koyulacağına ilişkin açıklamasını, “Biz uluslararası hukuka göre hareket ederiz. Hukuk tanımama gibi bir anlayış Türkiye’de yoktur. Dolayısıyla biz kendilerini hukuka davet ediyoruz” ifadeleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Toplantının ardından dışarıda toplanan vatandaşlara hitap eden  Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde Trabzon’dan yüzde 69.4 oy aldığını anımsatarak, partililerin kendisini Cumhurbaşkanlığına taşıdığını dile getirdi. 

“BİZDE AMERİKA’NIN İÇİŞLERİ VE ADALET BAKANLARINA AYNI YAPTIRIMLARI YAPTIK”

Ekonomideki hareketliliğe de değinen Erdoğan, birilerinin ortalığını karıştırdığını söyleyerek, “Neymiş, e bizi dövize mahkum edeceklermiş. Kur, faiz. Neymiş. ‘Çarşamba günü saat 18’e kadar papazı bırakın.’ Bırakmadığımız takdirde yaptırımlar başlayacakmış. İçişleri Bakanımızı, Adalet Bakanımızı yaptırımlara mahkum edeceklermiş. Ne oldu? Biz de kalktık anında Amerika’nın İçişleri ve Adalet bakanlarına aynı yaptırımın kelimesi kelimesine…”dedi.

“TRUMP, BU ÖRGÜTÜN KURALLARI İÇERİSİNDE SENİN KURALSIZLIĞIN YOK”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’den satın alınan demir ve çeliğe ek vergi uygulanacağı yönündeki açıklamasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Ticaret Örgütünün olduğunu söyleyerek, “Bu örgütün kuralları içerisinde senin kuralsızlığın yok. Biz uluslararası hukuka göre hareket ederiz. Hukuk tanımama gibi bir anlayış Türkiye’de yoktur. Dolayısıyla biz kendilerini hukuka davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“MEN DAKKA DUKKA”

ABD’ye NATO’da beraber hareket ettiklerini hatırlatan Erdoğan, konuşması şöyle sürdürdü:

“Ne oldu şimdi size? Bu ortaklığı niye bozuyorsunuz? Demek ki suç bizde değil, onlarda. Şimdi senin adamın suçluysa, senin adamının terör örgütleriyle ilişkisi varsa bu ülkenin de bir yargı sistemi var, bir hukuk sistemi var, gereği neyse bunu yapar. Siz benim Halk Bankası Genel Müdür Muavinimi hiçbir suçu yokken tutuklayacaksın. Siz kalkıp Halk Bankamıza hiçbir ilgisi, alakası yokken yaptırım uygulayacaksın, Türkiye’den de kalkıp buradan farklı şeyler isteyeceksin. Biz burada bir mütekabiliyet anlayışı ile hareket etmiyoruz. Sen öyle yaptın da biz böyle yapıyoruz diye bir mantıkla değil. Suç işleyen bedelini ödeyecek, olan budur. Biz bugüne kadar Amerika ile hiçbir zaman kötü olmanın gayreti içerisine girmedik. Ama böyle gidecekse Arapların bir sözü var. Men Dakka Dukka. Bizde onu yaparız.”

“KILIÇDAROĞLU, O AKLI KENDİNE SAKLA”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomideki gelişmelere ilişkin dün yaptığı açıklamayı da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kalkıp akıl veriyor. O aklı kendine sakla. Bir girdin mağlup oldun. İki girdin mağlup oldun. Üç girdin mağlup oldun. Dört girdin mağlup oldun. Beş mağlup, altı mağlup, yedi mağlup, sekiz mağlup, mağlup da mağlup. Şimdi ‘kongreye gitmiyorum’ diyorsun. İster git, ister gitme o bizim derdimiz değil. Ama senin demokrasi anlayışın bu, senin hak ve özgürlük anlayışın bu. Ama bizde böyle bir şey yok” açıklamasında bulundu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.