Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa’da Olsa İdam Cezasını Getirirler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bırakın darbe teşebbüsünü, bizdeki birkaç aylık PKK, DAİŞ terör eylemleri Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde yaşansın idam cezasını da getirirler, kesintisiz OHAL de ilan ederler” dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki 70 baro başkanını kabul etti.
TBB’nin FETÖ mensupları tarafından 15 Temmuz’da başlatılan darbe girişimi karşısında demokrasinin, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yanında yer aldığını belirten Erdoğan, “Dayanışma için 15 Temmuz’da savaş uçaklarının bombalı saldırısına maruz kalan TBMM’yi, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ni ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni özellikle bu sürecin ardından ziyaret eden TBB yönetimine şahsım, milletim adıma teşekkür ediyorum” dedi.

Hukuk Vurgusu

“Baro başkanları şundan emin olsunlar, Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir” diyen Erdoğan, “Ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele, ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içerisinde yürütülmüştür. Soruşturmalar, gözaltılar, tutuklamalar tamamen hukuk kuralları içinde yürütülmüştür, yürütülmeye de devam etmektedir ” vurgusunu yaptı.

OHAL’in de anayasaya çerçevesinde ilan edildiğinin atını çizen Erdoğan, “Bugüne kadar da anayasa ve yasalar dışında atılmış hiçbir adım yoktur. Darbe girişimi gecesi yaşananları eleştirenlerin amacı, açık söylüyorum, Türkiye’nin yaşadığı tehlikenin büyüklüğünü gözlerden kaçırmaya çalışmaktır” diye konuştu.

“Namluların Karşısında Dikilenler Seçkinler Değil, Ortalama Vatandaştı”

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde milletin, hiçbir ayrım yapmaksızın ayağa kalktığını, vücudunu kurşunlara, bombalara, tanklara siper ettiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“15 Temmuz gecesi hangi kökenden, meşrepten, siyasi görüşten olursa olsun Türk milletinin, 79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Hiç kimsenin bu iftihar verici görüntüye gölge düşürmeye hakkı yoktur. Darbeciler ne kadar vicdansız, ahlaksız, cani, şuursuz ise milletimiz o derece asil, dirayetli, cesur, kararlı bir tavır içinde olmuştur. Bu millete ancak saygı duyulur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir.
Bugün geriye dönüp baktığımızda, Türkiye’nin yıllarca, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla, boş sözle, hamasetle ülkesine ve devletine sahip çıktığını iddia eden güya seçkinlerin istismarına maruz kaldığını fark ediyoruz. Ama 15 Temmuz’da darbeci teröristlerin silahları ölüm kusmaya başladığında, bu istismarcıların hiçbiri ortada yoktu. Sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısında dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı.
Şehitlik makamına ulaşanların, gazi olanların memleketlerine, eğitimlerine, mesleklerine, yaşlarına baktığınızda göreceğiniz şey aslında Türkiye’nin bizatihi kendisidir. İstiklalini ve istikbalini, dünyanın en modern silahlarıyla üzerlerine gelen darbecilere teslim etmeyen bu millet Allah’tan başka hiçbir gücün karşısında eğilmez. Türk milleti o gece kendilerine baş eğdirebileceklerini sananların başlarına gök kubbeyi yıkmıştır.”

‘’Uluslararası Af Örgütü’ne: “Duyduklarınla Açıklama Yaparsan Sana Saygı Duyulmaz”

Konuşmasında, Uluslararası Af Örgütü’ne tepki gösteren Erdoğan, şöyle dedi:
“Bakıyorsunuz Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor, bazı şeylerden endişe duyduklarını söylüyorlar. Önce bazı şeylerden endişe duyacağını söyleyeceğine çık gel bakalım burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosunda ne olmuş, gel bakalım acaba emniyet teşkilatında bombalanma neticesinde 53 emniyet görevlimiz nasıl şehit olmuş? Gel gör bakalım Cumhurbaşkanlığı Külliyesi nasıl vurulmuş, burada 6 şehit nasıl olmuş? Boğaz Köprüsü’nün üzerinde ve Kuleli Askeri Lisesi’nin orada 39 kişi nasıl şehit edilmiş? Gel bunları bir gör, yerinde incele, sana düşen görev budur. Ondan sonra da açıklamanı yap ama sadece duyduklarınla, aldığın haberlerle bu tür açıklamaları yaptığın zaman, kusura bakma sana saygı duyulmaz.
DAİŞ denilen örgüt Fransa’da ve Belçika’da birkaç terör eylemi yaptı, Avrupa ülkelerinin tüm dengeleri bozuldu. Neredeyse insan haklarını askıya alma noktasına geldiler. Biz ise FETÖ’nün yanında PKK, DAİŞ, DHKP-C gibi her biri de kendi alanında çok yüksek eylem kapasitesine sahip örgütlerle aynı anda mücadele ediyoruz. Bunu da hukuk içinde yürütüyoruz.”

İdam Cezası Tartışması

Almanya’da 1970’li yıllarda Baader Meinhof çetesinin eylemlerini tırmandığında, ülkede idam cezasının geri getirilmesinin tartışılmaya başlandığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
“Hatta Hessen eyaleti anayasasında idam cezası halen vardır. Hal böyle iken FETÖ’nün darbe girişimine, PKK’nın kanlı eylemlerine, DAİŞ’in canlı bomba saldırılarına, DHKP-C’nin suikastlarına maruz kalmamıza rağmen bu tartışmayı yapmamızı dahi kabullenemiyorlar. Kim, Avrupa. Yaşanan kanlı darbe girişimi sonrasında böyle bir meselenin tartışılmasından daha tabi ne olabilir. Bu konuda kararı verecek olan TBMM’dir. TBMM böyle bir karar aldığı zaman mesele biter. Ama alır mı almaz mı, onu bilemem. TBMM’nin böyle bir hakkı, yetkisi yok mu? Eğer millet böyle bir talebi oraya iletiyorsa, orası bunu tartışır, görüşür.
Bırakın darbe teşebbüsünü, bizdeki birkaç aylık PKK, DAİŞ terör eylemleri Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde yaşansın idam cezasını da getirirler, kesintisiz OHAL de ilan ederler. Fransa’ya bakın 9 ayın üzerinde gidiyorlar. Bizde daha 3 aylık ilan edildi, onu bile tartışmaya kalktılar. Bizim sabrımız, dayanma gücümüz, tevekkülümüz inanın onlarda yok.”

“Özgürlüklerimize, Hukuk Devletimize Sonuna Kadar Sahip Çıkacağız”

Darbe girişiminden bu yana başkan düzeyinde hiçbir Batılı devlet adamının Türkiye’yi ziyaret etmediğini ifade eden Erdoğan, “Telefonla aradıklarında da bizim halimizden ziyade darbecilerin durumlarını merak ettiklerini gördük. Bu da çok enteresan. FETÖ mensubu teröristlerin katlettiklerinin, yaralıların durumunu soran yok ama gözaltılar, tutuklamalar, görevden almalar niyeyse pek ilgilerini çekiyor. Aslında Batılı ülkelerin askerleri, diplomatları, gazetecileri zaman zaman gerçek niyetlerini ağızlarından kaçırmıyor değiller. Biz bunlara rağmen demokrasimize, özgürlüklerimize, hukuk devletimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu değerleri Batılılar ve ya AB dayattığı için değil, milletimiz buna layık olduğu için savunuyor ve hayata geçiriyoruz” diye konuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.