Öne Çıkanlar euro Koronavirüs Huzurevleri ve Bakımevlerinde kalanlar aşılanmaya başlandı mı Yapi Kredinin 500 Milyon Dolarlik İhraci Yapı Kredi Portföyden Gümüş Fonu İstanbulda vaka sayıları düştü mü Ankarada vaka sayıları düştü mü Çinde 40 Derecede Çalışan Yüksek Hızlı Tren Seferlerine Başladı Mı Gazete İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Şehit piyade sözleşmeli er Ali Özdemir piyade sözleşmeli er Ali Özdemir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aynı Tezgâhı Amerika’da Kurdular

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de tutuklu yargılanan Reza Zarrab davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, 17-25 Aralık hatırlatması yaptı. Erdoğan, “Aynı tezgahı Amerika’da kurdular. 17-25 Aralık’ta hukuk kisvesi altında ülkemize tarihimizin en büyük tuzakları kuruldu. Bizde başarısız olunca aynı tezgâhı Amerika’da kurdular” dedi.

Erdoğan, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasına hafta sonu partisinin sonuçlanan il kongrelerinden bahsederek başladı. Gerçekleşen il kongrelerinde yaşanan görev değişimlerinin de altını çizen Cumhurbaşkanı, teşkilatların yenilenerek 2019’da yapılacak seçimlere hazırlandığını vurguladı. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AK Parti milletin partisi olarak doğmuş bugüne de aynı anlayış ile gelmiştir. Gerektiğinde 15 Temmuz’da olduğu gibi ölümün üzerine giderek, gerektiğinde gece-gündüz çalışarak, tehditleri, tuzakları, kumpasları bozarak bu yolda yürümeye mecburuz. Kimse bizi, milletvekili olmak, belediye başkanı olmak, teşkilatlarda görev almak için zorlamadı. Biz hizmet için bu görevlere kendimiz talip olduk. Milletimizin desteği ile elde ettiğimiz başarılar sayesinde ülkemizi bugünkü seviyeye getirdik. Yine milletimizin desteğine talibiz. Birileri içimizden veya dışımızdan ellerini ovuşturarak AK Parti iktidarı nasıl olur da zayıf düşer, ekonomide, dış politikada nasıl olur da zaafa düşer, bu beklentinin içinde olabilir. Biz hedeflerimize üst seviyede ulaşmış olacağız.”

HER SEÇİM SADECE GÜVEN TAZELEME DEĞİL

Her seçimin AK Parti için sadece bir güven tazeleme olmadığını kaydeden Erdoğan, “Yeni bir yol açma, yeni bir vites yükseltmedir. Eğer hedeflerimizin çıtasını sürekli yükseltmezsek hem kendimizi hem ülkemizi geriletiriz. Meseleye sadece parti meselesi olarak bakanlar, AK Parti’yi de Türkiye’yi de anlamıyor demektir” diye konuştu.

AYNI TEZGÂHI GÖTÜRDÜLER AMERİKA’DA KURDULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de tutuklu yargılanan Reza Zarrab ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, 17-25 Aralık hatırlatması yaptı. 17-25 Aralık’ta başarılı olamayanların, şimdi aynı tezgâhı Amerika’da kurmaya çalıştıklarını savundu. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“17-25 Aralık’ta hukuk kisvesi altında ülkemize tarihimizin en büyük tuzakları kuruldu. Bu tuzak başarısız olunca aynı tezgâhı götürdüler Amerika’da kurdular. Birileri hala FETÖ’nün ağzı ile itham etmeyi sürdürüyorsa sebebi onlara verilen rolü oynamaktır. Aynı çevreler hepimizin gözü önünde yaşanan 15 Temmuz ihanetine hala tiyatro, kontrollü darbe diyebiliyorsa bu sözü onlara kimlerin söylettiğine bakmak gerekir.”

APTALLARIN DEĞİL ALÇAKLARIN İŞİ

Erdoğan, Zarrab davası ile ilgili değerlendirmelerini 15 Temmuz darbe girişimini örnek vererek şöyle sürdürdü:

“Biz bu oyunu en başından gördük. Hiçbir ahlakı ve kuralı olmayan bir oyunda ayakta kalmak kolay olmadı ama başardık. Türk milletinin mücadele azmini kıramadılar. Şimdi ülkemizi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Ülkemize yönelik saldırılar aptalların değil ancak alçakların işi. Biz bu mesajların anlamının farkındayız. Ülkemize yönelik tehditlerin gerisindeki siyasi ve ekonomik amaçlar ortadadır. Bu işleri yapanlar zannediyor ki bu işler kâğıt üzerinde olur, öyle olmayacak. Anlamadılar bir kez daha tekrarlayayım. Türkiye sizin oyuncak gibi oynayacağınız ülkelerden biri değil. Bizim dostluğumuz ne kadar hasbi ise husumetimizde o kadar şedittir. Samimi olarak dostlarımızın sayısını çoğaltmanın düşmanların sayısını azaltmanın peşindeyiz ama bu bizi can evimizden vuranları seyredeceğimiz anlamına gelmiyor. Biz bunların üstesinden geliriz. Bugün bize bunları yapanlar kendi başlarına gelince aynı mukavemeti gösterecekler mi? Kullandıkları malzemeler azalıyor.”

ZAHİRDE BİZDEN GÖRÜNEN ALÇAKLAR

Cumhurbaşkanı NATO’da yaşanan skandalı bir kez daha hatırlatarak, CHP’nin tavrını eleştirerek şöyle dedi:

“Ana Muhalefet partisi kendi raporunda bölücü örgütün eylemlerini halkın PKK ile iktidar arasında sıkışması olarak tarif ediyorsa bu bir itiraftır. 15 Temmuz ihanetine kontrollü darbe deniyorsa bu sözü onlara kimlerin söylettiğine bakmak gerekir. Bunların NATO’da yaşanan şahsım ve Atatürk’le ilgili skandal üzerine ilk defa milli bir tavır gösterebilecekleri ümidine kapılmıştık. Maalesef 3 gün geçmeden gerçek niyetleri ortaya çıktı ve bunu da tezgâh diye yaftalamaya başladılar. Biz gerçek düşmanlarımızla baş ederiz. Bizi asıl can acıtıcı darbeler, düşmanlarımız tarafından değil, onlarla birlikte hareket eden ve zahirde bizden görünen alçaklardan geliyor. Meşhur sözdür; Ağaca balta vurmuşlar, ‘sapı bendendir’ demiş.”

SOÇİ’DE ÜÇLÜ ZİRVE

Cumhurbaşkanı, Rusya’ya yapacağı ziyaret öncesi de değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan ziyaret ile ilgili şunları söyledi:

“Soçi’de Rusya ve İran ile üçlü zirve gerçekleştireceğiz. Rusya ile kurduğumuz yakın ilişkiden elde ettiğimiz gelişmeler oldukça önemli. Merkezi Irak yönetimi ile de uzun zaman olmadığı kadar müspet duruma gelmiş durumdayız. Kuzey Irak hayati yanlışa sapmamış olsaydı, onlarla da güzel ilişkimizi sürdürüyor olacaktık. Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkeler aslında bizim en rahat işbirliği yapacağımız yerler olmasına karşın bir süredir ırkçılığın, yabancı düşmanlığının pençesine düşmüş durumdalardır. Amerika’nın bölgemizde izlediği politikanın yanlışlığı konusundaki endişemizi her defasında paylaşıyoruz. DEAŞ’ı temizlediğinizi söylüyordunuz, hala silah yüklü TIR’lar niçin Suriye’ye geliyor. Hala bu niye devam ediyor. Siz bu silahlanmayı hangi ülkeye karşı yapıyorsunuz, niçin yapıyorsunuz? Dert başka. Neyin ne olduğunuz biliyoruz, ona göre de adımlarımızı atacağız.”

Körfez ve Kuzey Afrika’daki gelişmelerin hiçbirini,  Irak ve Suriye’deki gelişmelerden farklı olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Hepsi aynı oyunun bir parçasıdır. Şunu unutmayacağız, bir tarafta Irak sınırı bir tarafta Suriye sınırı ile bu iki ülkeye en yakın komşu biziz. Diğerlerinin burayla alakası yok. Türkiye’yi NATO toplantılarındaki gibi terbiyesizliklerle, gizli-açık mesaj aracılığıyla tehdit edenlere, küçümseyenlere mesajımız şu; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.