Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn Audi çukurova belediye başkanı soner çetin Aubameyang atv ankara türk telekom

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizimle Ortak Bir Geleceğe Yürümek İsteyenlere Ellerimiz Daima Açık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Devletler arasındaki ilişkinin mutlak dostluk veya mutlak düşmanlık değil ortak çıkarlar üzerine bina edilmesi gerektiği gerçeğinden hareket ediyoruz. Bizimle ortak bir geleceğe yürümek isteyenlere musafaha için ellerimiz daima açıktır. Geleceğimizi karartmak isteyenlere ise aynı ellerin yumruk olup, tokat olup inmesi kaçınılmazdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar’daki 6. Olağan İl Kongresinde konuştu. Erdoğan, Türkiye’nin sınırları içinde, sınır boylarında ve uluslararası alanda verdiği “tarihi mücadelede” attığı her adımla biraz daha güçlenerek, mevzi ve imkan kazanarak yoluna devam ettiğini belirterek, “Bu mücadelenin kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürdürülebilmesi en başta bizlerin görevlerimizi hakkıyla yapmamıza bağlıdır” diye konuştu.

AK Parti kadrolarının milletin desteğini daha güçlü şekilde almak için gecesini gündüzüne katmak zorunda olduğunu ifade eden Erdoğan, “En küçük bir zayıflığın, belirsizliğin nelere mal olabileceğinin işaretlerini zaman zaman hep birlikte gördük mü? Yaşadık mı? 7 Haziran’da gördük mü? Gördük. Öyleyse daha hassas olacağız, bizim zayıflığımızı Türkiye’nin zayıflığı olarak görüp hemen akbabalar gibi ülkemizin üzerine çullanmaya çalışanlara inşallah fırsat vermeyeceğiz” dedi.

“31 Mehmedimiz, 60 Özgür Suriye Ordusu, Toplam 91 Şehidimiz Var”

“Dostluğun, müttefikliğin, ortaklığın, diplomasinin tüm yöntemlerini denedikten sonra bu operasyonlara karar verdik ve uyguladık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29.gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Bu sabah itibariyle bin 595 terörist etkisiz hale getirildi. 31 Mehmedimiz, 60 Özgür Suriye Ordusu toplam 91 şehidimiz var” diye konuştu.

“Meseleleri Akılla, Diyalogla, Çözünce Hepimiz Kazandık”

Dost acı söyler prensibince doğru bildiklerini daima muhataplarına ifade ettiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

“Her zaman açık sözlü olduk, bize de açık sözlü olunmasını istedik. Bakınız geçmişte ve kimi konularda halen İran’la, Irak’la, Rusya’yla, Yunanistan’la, Amerika’yla, Avrupa ülkeleriyle çeşitli anlaşmazlıklarımız, çeşitli görüş ayrıklıklarımız olmuştur. Ne zaman bunları akılla, diyalogla, konuşmayla çözdüysek hepimiz kazandık. Ne zaman bu meseleler siyasi ve ekonomik ilişkileri de çatışmaya yol açtıysa hep birlikte bedel ödedik. Hele hele konu çok daha ciddi çatışma alanlarına taşındığında bunun bedeli gelecek nesillerde ortaya çıkıyor. Bunu Birinci Dünya Savaşı’ndaki, Kurtuluş Savaşı dönemizdeki acılarımızı ve kayıplarımız unutmadık ama o dönemde edindiğimiz tecrübeler var bunları da unutmadık. Lozan’daki kazanımlarımızı unutmadığımız gibi kayıplarımızı da unutmadık.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası toplumla bütünleşme yolunda attığımız adımları unutmadığımız gibi bizi önce oyalayan ve sonra dışlayan sinsilikleri de unutmadık. Bugün de yürüttüğümüz mücadelede bize verilen destekleri olduğu gibi yapılan gizli ihanetleri, söylenen yalanları da elbette unutmayacağız. Devletler arasındaki ilişkinin mutlak dostluk veya mutlak düşmanlık değil ortak çıkarlar üzerine bina edilmesi gerektiği gerçeğinden hareket ediyoruz. Bizimle ortak bir geleceğe yürümek isteyenlere musafaha için ellerimiz daima açıktır. Geleceğimizi karartmak isteyenlere ise aynı ellerin yumruk olup, tokat olup inmesi kaçınılmazdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.