Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dalganın Üzerinden Aşarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Döviz kurundaki dalgalanmayı önlemeye yönelik pek çok tedbiri hayata geçirdik, geçiriyoruz. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde yeni adımlarımız olacak. Şayet devletiyle, özel sektörüyle, finans sektörüyle, esnaf ve sanatkârıyla sağlam durursak, bu dalganın üzerinden aşar, yolumuza çok daha güçlü ve hızlı bir şekilde devam ederiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Grand Ankara Otel’de düzenlenen TESK Genel Kurulu’na katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Erdoğan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile birlikte tercihlerini serbest piyasadan yana kullandıklarını anımsatarak, AK Parti hükümetleri döneminde bunu güçlendirip uluslararası yatırımları Türkiye’ye çektiklerini belirtti. Türkiye’nin bugün de tercihini serbest piyasadan yana yaptığının altını çizen Erdoğan, “Döviz kurundaki dalgalanma başta olmak üzere, ekonomimizi olumsuz yönde etkileyen tüm hadiseleri, serbest piyasa çerçevesinin dışına asla çıkmadan çözmenin mücadelesini veriyoruz” şeklinde konuştu.

“BAŞKA DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

“Türkiye, özellikle son birkaç yıldır, gelişmekte olan ülkelerin ortalama seyrinden farklılaşan, daha olumsuz bir görüntü içindedir” diyen Erdoğan, sorunun demokrasi veya serbest piyasa ekonomisinden kaynaklanmadığını öne sürerek, “Burada bir başka sorunla, bir başka durumla karşı karşıyayız demektir. Elbette bunları söylerken, demokrasimizi daha ileriye taşımak, ekonomimizi daha geliştirmek için atmamız gereken adımlar olduğu gerçeğini göz ardı etmiyoruz. Vurgulamak istediğim husus, yaşadıklarımızın, eksiklerimizin, gediklerimizin, yapısal sorunlarımızın ötesinde bir anlama sahip olduğudur” değerlendirmesinde bulundu.

“SORUNLAR FİNANS KESİMİNDEN KAYNAKLANMIYOR”

İş dünyası temsilcileri, yatırımcılar, KOBİ’ler, esnaf ve sanatkârlarla görüşmelerini sürdürdüklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Döviz kurundaki dalgalanmayı önlemeye yönelik pek çok tedbiri hayata geçirdik, geçiriyoruz. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde yeni adımlarımız olacak. Türkiye’nin en büyük avantajı, sorunların finans kesiminden kaynaklanmıyor olmasıdır. Bankalarımız şu anda tüm göstergeleriyle sapasağlam ayakta. Paranın ürkek olması, tabii ki finans kesimini aşırı ihtiyatlı davranmaya itiyor. Kur, faiz ve enflasyon dalgalanması istikrara kavuştukça, finans kesimi daha cesur hareket etmeye başlayacaktır” dedi

“BU KRİZ BİZİ TEĞET GEÇECEK, DEMİŞTİK”

Ekonomide yaşanan dalgalanma dönemlerinin “En önemli hastalığının” fırsatçılık olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bankalar kredi faizlerini aşırı şekilde yükselterek ve kredi musluklarını kısarak reel sektör fiyatları şişirerek yangının üzerine âdeta körükle giderlerse, bundan herkes zararlı çıkar. Emin olunuz ki, nice fırtınaları atlatıp hedeflerine doğru yürüme başarısını gösteren Türkiye, bu dönemi de aynı şekilde geride bırakacaktır. Bugün yaşadıklarımızın, ne 1994 ne de 2001 krizleriyle en küçük bir benzerliği yoktur. Her iki kriz de, küresel değil, Türkiye’nin kendi dinamiklerinin ürünüydü. Bugün ise Türkiye’nin kendinden kaynaklanan bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Aynı şekilde, 2008 yılında, küresel finans krizinden kaynaklanan bir karamsarlık havası ortalığı kapladığında, bu kriz bizi teğet geçecek demiştik. Nitekim sonraki yıllarda, 2009’daki kaybımızı katbekat telafi eden neticelerle yolumuza devam etmiştik.

“YOLUMUZA DEVAM EDERİZ”

Bugün de diyorum ki, bu kriz bizim krizimiz değildir. Bu yaşadıklarımız, bize zorla yamanmak istenen, özel olarak üzerimize atılmaya çalışılan sahte bir dalgalanmanın ürünüdür. Şayet devletiyle, özel sektörüyle, finans sektörüyle, esnaf ve sanatkârıyla sağlam durursak, bu dalganın üzerinden aşar, yolumuza çok daha güçlü ve hızlı bir şekilde devam ederiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.