Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizi Sonraki Seçimlere Hazırlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekili aday listelerine ilişkin, “Bu listelerimizin içerisinde şimdi 18, 19, 20 yaşında gençlerimiz olsun istiyoruz. Ama belki şimdi listelerin yani başında ilk çeyreğinde çok fazla olmayabilir. Ama bu bir adımdır. Şu anda bu hazırlıkları yapıp bu gençlerimizi bir sonraki seçimlere hazırlamak, Mart’ta yapılacak yerel seçimlere hazırlamak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gençler ve sporcular ile iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, İstiklalin bu sembol gününün istikbalin teminatı olan gençlere armağan edilmiş olmasının rastgele bir tercih olmadığını dile getirerek, “Milletlerin özgürlük davaları ancak nesilden nesille aktarılabilirse anlamlıdır. Malazgirt zaferinden bugüne kadar bu coğrafyada verdiğimiz mücadelelerin tamamı da sonraki nesillere daha güçlü, daha güvenli, daha müreffeh ülke bırakmak içindir” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİ SONRAKİ SEÇİMLERE HAZIRLAYACAĞIZ”

24 Haziran gerçekleşecek milletvekili seçimleri için milletvekilli adayları listesinin kılı kırk yararak hazırlandığını kaydeden Erdoğan, “Bu listelerimizin içerisinde şimdi 18, 19, 20 yaşında gençlerimiz olsun istiyoruz. Ama belki şimdi listelerin yani başında ilk çeyreğinde çok fazla olmayabilir. Ama bu bir adımdır. Şu anda bu hazırlıkları yapıp bu gençlerimizi bir sonraki seçimlere hazırlamak, Mart’ta yapılacak yerel seçimlere hazırlamak” diye konuştu.

“HAKLI OLAN GÜÇLÜDÜR VE BU BÖYLE GİDER”

Kudüs’te meydana gelen olaylara ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlü olan ‘ben haklıyım’ diyor. Ama öyle değil. Unutmayın gençler, haklı olan güçlüdür ve bu böyle gider. Suriye’yi, Irak’ı, Filistin’i, Yemen’i diğer yerleri görüyorsunuz demi. Biz Türkiye’yi de bu duruma düşürmek isteyenlere şimdiye kadar müsaade etmedik” şeklinde konuştu. Gençlerin ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiklerinde bu tip tehdit ve tehlikelere karşı uyanık olması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “İstiklalinize ve istikbalimize yönelen tehditler öyle sinsice geliyor ki bazen kendi içimizdeki insanların dahi bu değirmene su taşıdığına şahit olabiliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.