Cumhurbaşkanı Erdoğan : HDP’ye Destek Verenler de Hesap Verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yapılan terör saldırılarını değerlendirirken,  HDP ve CHP’ye yüklendi.  Erdoğan,  “Katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesaplarını soracağız. Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nde konuştu. Konuşmasına kadınlara teşekkür ederek başlayan Erdoğan, “Kadınların siyasete katılımında AK Parti ile zirveye ulaşıldı” dedi.

24 Haziran seçimlerinde diğer siyasi partilerin toplam üye sayısını bile geride bıraktıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“4 milyon 600 bin kadın üyemiz var. Diğer partilerin toplam üye sayısını bile geride bırakmıştır. Meclis'te AK Parti sıralarında 53 kadın milletvekili bulunuyor. Bunların 45'i teşkilatlarımızdan gelen arkadaşlarımızdır. Siyasi tarihimizde yeni bir dönem başlattık. Diğer siyasi partilerde böyle bir şey yok. Kadınlarımızın 15 Temmuz'daki cesaretine, korkusuzluğuna şahit olduk. Türkiye'de kadın kolları kongresi yapan ilk ve tek parti AK Parti'dir. 2005 yılında yaptığımız kongre ile siyasi parti tarihimizde yeni bir dönemi başlattık. Türkiye'nin AK Parti yönetiminde sadece kadınlar konusunda değil her alanda nereden nereye geldiğinin en yakın şahitleri sizsiniz.”

Yerel Seçim Startı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ağustos’ta yapılacak olan AK Parti’nin Olağan Kongresi ile 2019 Mart’ta yapılacak yerel seçim startını vereceklerini belirtti.

Erdoğan, “Ayın 18'inde de inşallah bu defa genel merkezin olağan kongresini yapacağız. Bu kongrelerle birlikte inşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz. İnanıyorum ki bu kongrelerle hücre yenilemesini yapan parti teşkilatımız seçim hazırlıklarına başlayacak. Sizler bu 16 yıllık süreçte çok ciddi emekler verdiniz AK Kadınlar olarak çok emekler verdiniz. Sizin birliğiniz ve dayanışmanız bizim gücümüzdür” diye konuştu.

“Onlara Destek Verenler De Hesap Verecekler”

Erdoğan, terör eylemlerinden bahsederken, HPD ve CHP’ye yüklendi.  Erdoğan, zamanı gelince onların da hesap vereceğini vurguladı. 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin HDP’ye destek verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi:

“Şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun. Bir haftada 56 teröristi imha ettik. Onlar inlerine girecek, biz onları inlerinde takip edeceğiz. Bu devlet kime şefkat göstereceğini kime de kadife eldivenin içinde demir yumruğunu indireceğini çok iyi biliyor. Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecekler. Nereye gizlenirse gizlensinler. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Sırtlarını kime dayarlarsa dayansınlar. Alçaklardan katliamların hesabın muhakkak soracağız. 11 aylık bebeği ile şehit olan Nurcan Karakaya kardeşimizi burada özellikle rahmetle anmak istiyorum. Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık. Er ya da geç katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesaplarını tek tek sorduk. Milletimiz müsterih olsun. Teröristleri kutsayanlar, terör örgütüne payandalık yapanlar devletimizin pençesinden asla kurtulamayacak. ”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.