Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç’e De Girilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Münbiç’te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? 'Evet biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın', oraya da girilecek. Bize söz verdiler, '90 günde burayı terk edeceğiz' dediler, terk etmediler. Gereği yapılacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta’da toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, 4 bin 83 uzman erbaşın bröve takma törenini anımsatarak, “Attığımız kararlı adımlar sayesinde Cerablus’tan El Bab’a, Afrin'den Irak'ın kuzeyine, Cudi’den Gabar’a, Tendürek’e kadar çok zor coğrafyalarda, güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütlerine kan kusturuyor. Ne demiştik inlerine gireceğiz inlerine. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, bu millete ihanet edeni oralarda da bırakmayacağız” dedi.

“SÖZ VERDİLER, '90 GÜNDE BURAYI TERK EDECEĞİZ' DEDİLER, TERK ETMEDİLER”

Bölücü terör örgütünün tarihinin en büyük hezimetini yaşadığını savunan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Telsiz konuşmalarından ne tür yenilmiştik duygusu içinde olduklarını gayet iyi dinliyoruz, biliyoruz. Saha hakimiyeti de psikolojik üstünlük de şu an hiç olmadığı kadar güvenlik birimlerimizin eline geçti. Şehitlerimiz olmuyor mu oluyor tabi içimiz de kan ağlıyor. Biz adaylarımızı bugün oralara uğurladık. Bu adaylarımız da bu vatana ihanet edenlere oraları mezar ediyor. Ne yaptılar, kanallar açtılar, o kanallara bunları gömdük mü gömdük. Şimdi de Münbiç’te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? 'Evet biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın', oraya da girilecek. Bize söz verdiler, '90 günde burayı terk edeceğiz' dediler, terk etmediler. Gereği yapılacak.”

“ISPARTA’DA 100 KİLOGRAM ALTIN, 5 MİLYON DOLAR PARA BULUNDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni anımsatarak “Kurdukları tezgahı başlarına geçirdik” dedi. Isparta’da 100 kilogram altın, 5 milyon Dolar para bulunduğunu belirten Erdoğan, “Buradaki bu işi yürüten onların imamları. Bunların ne olduğunu anlayın bak Isparta’ya da böyle girmişler. Burada güvenlik güçlerimiz operasyonlarını yaptı, bu altınları ve parayı bulup el koydular” dedi.

“DENGELİ VE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE EKONOMİK BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Ekonomik değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, piyasaların yeniden toparlanmaya başladığını ifade ederek, alınan tedbirlerle sürecin hızlandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bütçesine ilave yük oluşturan alanlardaki açıkların kapatıldığını, diğer taraftan da reel sektörün çarklarının dönmesini hızlandıracak, uygulamaları devreye soktuklarını kaydederek, “Önümüzdeki dönemde kalkınmadan, istihdam, sosyal yardımlardan taviz vermediğimiz gibi tasarruf politikalarımızdan ve bütçe disiplinimizden de kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Daha dengeli ve istikrarlı bir şekilde ekonomik büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

“HASTANELERDE SEFERBERLİK İLAN ETTİK”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gazi Hastanesi Başhekiminin 'hayati önem yoksa sağlık malzemesi almayın' notuyla ilgili yerlere yazı gönderdiği iddialarını gündeme getirmesini sert dille eleştirerek, şöyle dedi:  

“Şimdi bu ana muhalefetin başındaki zat geçenlerde çıkmış eline almış bir kağıt paçavra, Meclis’te konuşuyor, Gazi’deki bir hastanede oraya talimat gitmiş, artık ameliyatlar yapılmayacakmış. Ben zaten onun ne mal olduğunu biliyorum onun ben SSK’nın başında olduğu zamandan tanırım. Bay Kemal hastanelerde tedavi, ameliyat durdu mu durmadı mı gel de Isparta’da şehir hastanesine bak. Yalan olur da böylesi olur mu? En güçlü olduğumuz alandan bizi vuracağını sanıyorsun, sen bittin tükendin. Yalana bak ameliyatlar yasaklanmış, böyle vicdansızlık olur mu? Biz hastanelerde ilacından tut, ameliyatına varıncaya kadar her şeylerde seferberlik ilan etmişiz ve en ufak bir taviz oralarda yok, sen diyorsun ki ameliyatlar durduruldu.”

“MEMLEKETİN ÜZERİNE ACI SAKIZ GİBİ YAPIŞAN BİR ANA MUHALEFETE SAHİBİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

“Mart yerel seçimlerine iyi hazırlanacağız sadece Isparta’da değil tüm Türkiye’de bu CHP’ye hele hele Bay Kemal’e haddini farklı bildirmeliyiz. Telefon diplomasisini çok iyi çalıştıralım. Şimdi bu süreç içerisinde aynı Bay Kemal en ufak bir dalgalanmayı ranta çevirmek için pusuda bekleyen simsarlara rastlanabiliyor. Üç kuruş daha fazla kazanmak için ahlakını, erdemini tezgaha koyan şahsiyet fukaraları olabilir. Kimisi bunu döviz kurunu bahane ederek etiketler üzerinden, kimisi de millete Meclis kürsülerinden karamsarlık pompalayarak yapıyor. Herkesin gözü önünde yaşanan bir hadiseyi siyasi rant devşirmek için eğip büken, Ispartalı kardeşlerimizin deyimiyle memleketin üzerine acı sakız gibi yapışan bir ana muhalefete sahibiz.

“BUNLARIN TARİHİ AMERİKAN BAYRAĞIYLA POZ VERMELERLE DOLU”

Bu ülkeyi senelerce IMF kapılarında süründürenler sanki kendileri değilmiş gibi sabah akşam ahkam kesiyorlar. Geçmişlerindeki ekonomik mandacılık lekesini temizlemek yerine, bir de utanmadan bize ekonomik bağımsızlık dersi vermeye yelteniyorlar. Bunların tarihi siyasette, baskı ve zulüm, ekonomide ise yokluk, yoksulluk ve kıtlık tarihidir. Gaz yağı damgası, un, şeker damgası, ayrıca karneler vardı. Bunları İnönü zamanında bu ülke yaşadı kim o CHP’nin geçmişteki piri. Bunların tarihi kimi zaman Mussolini'nin faşist rejimine selam göndermelerle, kimi zaman Nazi Almanya'sına övgülerle kimi zaman da Amerikan bayrağıyla poz vermelerle doludur. Bunları iyi tanırız iyi biliriz. Daha da ilginci bu utanç sahnelerinden değil de utanç sahneleriyle dolu tarihlerinin yüzlerine vurulmasından rahatsız oluyorlar. Ana muhalefet partisi kendi tarihiyle yüzleşene kadar ipliklerini pazara çıkarmaya devam edeceğiz, zulümlerin, sıkıntıların hesabını sormadan bunların yakasını bırakmayacağız.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.