Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO Ortağınızı Bir Papaza Değişiyorsunuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye seslenerek, “Buradaki bir rahiple ilgili olarak Türkiye’yi tehditle yola getirmeye çalışmak yanlıştır. Ben yine sesleniyorum ABD’dekilere. Yazık, yazık... Siz NATO’daki bir stratejik ortağınızı bir papaz değişiyorsunuz. Duruşumuz neyse bundan sonra da o olacaktır. Ve biz adaletin gereği neyse onu yaparız. Bu güne kadar da adaletten taviz vermedik yine vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunduktan sonra Ünye’de halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’da yıkılan Cevizdere Köprüsü’ne ilişkin, “İhalesini üç dört ay içerisinde, alışılmış bir ihale tarzıyla değil, hemen süratle yapacağız ve köprümüzü de bitireceğiz” dedi.

Felaket bölgesinde çalışmaların yakın takip edilip kendisine rapor edildiğini anlatan Erdoğan, kendisinin de gelinen aşamayı incelediğini anlattı.

Bölgede yaşanan yaşana felaketin kaderinde var olduğunu ifade eden Erdoğan., atılması gereken bütün adımların atılacağını kaydetti. Cingöz Koprüsünün 3-4 ay gibi bir zaman içerisinde tamamlanacağını kaydeden Erdoğan, söz konusu köprünün 1960 yılının imkanları ile yapıldığını anımsattı.

Bağlantı yollarındaki köprülerin ve yolların durumuna değinerek, aynı süre içerisinde bunlarında farklı firmalara verilerek 3-4 ay içerisinde tadilatların tamamlanacağını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu millet azizdir, bu millet güçlüdür. Bu millet inançlıdır ve bu millet düştüğü yerden çok güçlü ve farklı kalkar. Şu anda köprüde kırma işlemleri devam ediyor. Kalıntılar temizleniyor. Bayram sonrası ihaleyle yıkılan köprü 3-4 ay içinde bitirilecek. Diğer 8 tanesi de tamamlanacak. Hedefimiz şu; tıraş edilen sakal çok daha güçlü çıkar. Buradan zarara uğrayan, fındıkları, barınakları, evleri zarara uğrayan kim varsa valiliğimiz bütün hasar tespit çalışmalarını yapmak suretiyle bu hasar tespitlerde süratle sizlere ödenecektir. Bu konuda devletimiz güçlüdür. Bundan endişeniz olmasın.”

Tehdit Diliyle Bu Milleti Asla Yola Getiremezsiniz

Dövizde yaşanan dalgalanmaya da değinen Erdoğan, “Eyvah dolar yok demeyin ha! Bu işin dolarla molarla alakası yok. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var. Ve şunu söylüyorum gelin yastığınızın altında Dolarlar varsa, Eurolar varsa, altınlar varsa çıkarın. Bunları bankalara vererek Türk Lirasına çevirelim ve bunlara en önemli istiklal ve istikbal savaşını bu alanda verelim. Bunlar o dilden anlıyor. Bizi tehdit ediyorlar. Tehdit diliyle bu milleti asla yola getiremezsiniz. Biz haktan hukuktan anlarız, tehditten anlamayız. Hak neyse hukuk neyse onunun gereğini yaparız ama tehdide gelince kusura bakmasınlar” dedi.

Yazık, Yazık...

Rahip Brunson krizinin ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye şu ifadelerle seslendi:

Şu anda şunu vermeyeceğiz, bunu vermeyeceğiz. Senin olsun verme. Bizde olanlar bize yeter. Bazıları korkuyor çekiniyor, halimiz ne olacak diyor? Biz neleri gördük. Biz düştüğümüz yerden kalkarız. Dün kalktık, bugünde kalkarız yarında kalkarız. Yeter ki benim milletim ayakta dursun. Hiç endişeniz olmasın biz bugüne kadar dik durduk. Biz sadece Allah’ın huzurunda secdede eğildik. Ve buradaki bir rahiple ilgili olarak Türkiye’yi tehditle yola getirmeye çalışmak yanlıştır. Ben yine sesleniyorum ABD’dekilere. Yazık, yazık... Siz NATO’daki bir stratejik ortağınızı bir papaz değişiyorsunuz. Bu ülkenin 81 milyon insanı var. 81 milyon insanın bu stratejik ortaklıktaki konumu hiçbir şeyle değişilmez. Duruşumuz neyse bundan sonra da o olacaktır. Ve biz adaletin gereği neyse onu yaparız. Bu güne kadar da adaletten taviz vermedik yine vermeyeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.