Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörist Gençlere Bu Üniversitelerde Okuma Hakkını Vermeyeceğiz"

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’da bir üniversitede imanlı, milli, yerli gençlik Afrin’le ilgili lokum dağıtırken o komünist, vatan haini gençler onların masalarını dağıtmaya yelteniyorlar. Bunlar terörist gençler ve bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Samsun’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, Samsun’a ikinci bir devlet üniversitesinin açılacağını belirterek, şehrin ismini taşıyacak üniversitenin kuruluşuna ilişkin kararın Yükseköğretim Kurulu’nca alındığını ifade etti.

YENİDEN DİRİLİŞ

Erdoğan, genel başkan olduğunda bir metal yorgunluğundan bahsettiğini ifade ederek, “Diriliş hareketini Afrin’le başlattık, devamına var mıyız” diye sorarak teşkilatların 2019 seçimleri için çalışmasını istedi.

Erdoğan, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 733 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayarak, “Kimse Türk ordusuna, Türkiye'ye, 'Suriye'de istila hareketi yapıyor' diyemez. Batı, istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir” dedi. 

Türkiye’nin Afrin halkını güvence altına alacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim dışımızdaki herkes farklı niyetlerle ve taktiklerle oradadır. Bölgede yaşayan kardeşlerimiz bu durumu gördüğü için Tel Rıfat’tan Münbiç’e, Telabyad’a, Resulayn’a kadar her yerde Türkiye’nin gelip oraları da güvenliğe, huzura, düzene kavuşturmasını isteyen mesajlar gönderiyor. İnşallah onların bu çağrılarını karşılıksız bırakmayacağız” diye konuştu.

"BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE TEPKİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine tepkisi ise devam etti. Erdoğan, “İstanbul’da bir üniversitede çıktılar orada imanlı, milli, yerli gençlik Afrin’le ilgili lokum dağıtıyor ve bu gençlik orada lokum dağıtırken o komünist, vatan haini gençler onların bu masalarını dağıtmaya yelteniyorlar. Bunlar terörist gençler ve bu terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bunların eşkallerini, her şeylerini belirlemek suretiyle de bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.