Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle Mücadele Leblebi Çekirdek Kolaylığında

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Arkasındaki destek çekildiği zaman bu terör örgütlerini tepelemek bizim için leblebi, çekirdek kolaylığındadır. PKK’yı, arkasındaki onca desteğe rağmen 34 yıldır yerden yere çalan yine Türkiye’dir. Terör örgütlerini tepelemek bizim için vaka-ı adiyedendir” dedi.

Erdoğan, AK Parti’nin düzenlediği Ankara İl Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, konuşmasının başında, 16 Nisan Referandumunda aldığı yüzde 49’luk oy oranını hatırlatarak, “Beklentilerimizin altında kalmıştı, inşallah yeni dönemde Ankara çok daha yüksek oranla AK Parti’nin kutlu yürüyüşüne destek olacaktır. Türkiye yürürken AK Parti’nin Ankara'da yerinde saymasını asla kabul edemeyiz” dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ankara, 2019’da şöyle yeri göğü inletecek oranlarla AK Parti bayrağını en yükseğe dikmeye hazır mıyız? Ankara, 2019’da büyükşehri ile ilçeleri ile yeni bir heyecanla mahalli idareler reformu yapmaya hazır mıyız? Ankara, Türkiye’nin başkentini heyecan bakımından, oy oranı bakımından AK Parti’nin de zirvesine çıkarmaya hazır mıyız? Sizin bu heyecanınız, dostlarımızın yüreğini ferahlatırken, düşmanlarımızın yüreğine de korku salıyor. Kararı verdiğimiz anda önce ben sonra da çağrıyı yapacağız, hep birlikte yürüyeceğiz. Zaten sen yürümezsen, millet arkandan yürür mü? Beraber yürüyeceğiz.”

“DÜŞÜNDÜM, DÜŞÜNDÜM, DÜŞÜNDÜM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz askeri darbe girişimini hatırlattı. “Siz 15 Temmuz’da çağrımıza, meydanlara yürüyerek bu cevabı verdiniz” diyen Erdoğan, o gece yaralanan iki gaziden bahsederek şöyle dedi:

“O yürekler var ya, 251 şehit, 2 bin 193 gazi bu FETÖ denilen alçağı ve onun izleyenlerine bu ülkeyi dar etti. F-16’lar, helikopterler, tank, top vardı. Ama İstiklal Marşı’nda ne diyor? Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın. Dün akşam, bir gazimizin evine gittim. Bu gazimiz, 15 Temmuz Köprüsü’nde silahlı bir yaklaşımla, alçaklar tarafından vurulmuş. 32 yaşında bir genç kardeşimiz, bir tane yavrusu var ve çok da cefakar bir eşi var. 46 kez şu ana kadar ameliyat olmuş. Salı günü, ayağının dizden alta kesecekler. Düşündüm, düşündüm, düşündüm, dediler ki artık başka çaremiz yok. Şimdi, 2 Sabri tanıdım ben. Birisi bu Sabri ayağı kesiliyor, diğeri de kendini tankın altına atan Sabri. Bu rüzgar kimi zaman meltem olur eser, kimi zaman da fırtına olur yıkar geçer. Ankara işte bu rüzgarın başladığı, sona erdiği yer olarak, istiklal ve istikbal mücadelemizin, 1920’den beri, 98 yıldır merkezidir.”

“MÜZAKERE DE EDERİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Harekatı ile ilgili konuşurken,  ABD’li yetkililerle yapılan son temaslara değindi. Erdoğan, ABD’nin verdiği sözleri tutmadığını bir kez daha dile getirerek şöyle dedi:

“Bize husumet besleyenin, istikbalimizi tehdit edenin ne kimliğine ne cesaretine bakarız. Allah’ın yardımı, milletimizin cesareti, dostlarımızın duasıyla da ezer geçeriz. Son günlerde bize uzatılan hiçbir dostluk elini havada bırakmadığımızı sizler de görüyorsunuz. Meseleleri diyalogla, suhuletle çözmek isteyenlere karşı biz de müspet bir tavır sergiliyoruz. Konuşmak, müzakere etmek, belirli konularda anlaşmak elbette kıymetlidir, ama biz asıl neticeye bakarız. Asıl uygulamaya bakarız, asıl sahada ne olup bittiğine bakarız. Hem müzakere ederiz hem de operasyonlarımızı sürdürürüz. Bu ilişkilerde karşılıklı bazı küçük jestler elbette mümkündür. Bir kez daha tekrarlıyorum; asıl hedeflerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur. Biz çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Kimseye verdiğimiz sözlerle yaptığımız işler arasında dağlar kadar fark ortaya çıkmadı ki düzeltmeye kalkalım. Sadece haklı olduğumuz konularda konuşuruz. Obama döneminde hep aldatıldık. Olacaksa olacak olmayacaksa kendi göbeğimizi kesmek zorundayız dedik. Niye? Kalkıpta kendini bilmez teröristler bizim topraklarımıza oralardan roketler atarlarsa, şehitlerimiz olursa sabredemeyiz.”

“100’E YAKIN ŞEHİT”

Erdoğan, ABD’nin verdiği sözü tutmadığını, Türkiye sınırlarının güvenliği için bugüne kadar verilen şehit sayısının 100’e yakın olduğunu belirterek, “100'e yakın şehidimiz oldu. Bıçak kemiğe dayandı. Verilen sözler yerine getirilmedi. Arkamızdan işler çevrildi” diye konuştu.

ABD’nin, Türkiye’den talep edebilmesi için verdiği bazı sözleri tutması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Önce yanlışları düzeltecekler ki bizden talepte bulunsunlar. Olmayınca biz bir gece ansızın oraya girdik. Şu anda Fırat Kalkanı Harekatı’nda 2 bin kilometrekarelik alanı kontrolümüz altına aldık. Şimdi orada o toprakların gerçek sahipleri oturuyor. Biz oturmuyoruz orada ya. Bizim oralarda hevesimiz yok. Zaten şimdi PKK’sı da DEAŞ’ı da PYD’si de gömülmeye başladı. Biz ne dedik, bunları açtıkları çukurlara gömeceğiz dedik. Gömdük. Gömmeye de devam edeceğiz. Ya buraları bırakıp gidecekler veya silahları gömecekler, üzerine de betonu atacaklar. Terör örgütleri desteklenmekten vazgeçilsin. Bunları biz söyledik. Biz Amerika’ya dedik ki, gel Rakka’ya beraber girelim. DEAŞ’a karşı beraber mücadele verelim. Siz terör örgütü PYD, YPG ile beraber hareket ederseniz, bir başka terör örgütü ile yok edilmez. Tarih sizi bununla anacaktır dedik kendilerine. Onlara teslim edilen binlerce kamyon ve uçak dolusu silahlar verilen eğitimler inkar edilmesin, bu politikadan da derhal vazgeçilsin. Bunların hepsini biliyoruz. Bizim terör örgütlerinin her çeşidi ile baş edecek imkanımız var. Yeter ki terör örgütlerinin yanında hiçbir müttefikimizin askeri ve personeli olmasın. Aynı şekilde Avrupa’ya, Amerika’ya giden teröristler korunmasın, kollanmasın. Bizden teröristleri isteyenler kendilerindeki teröristleri acaba niye teslim etmiyorlar, bunun hesabını versinler. Bin yıldır bu coğrafyada ne büyük tehditlerin üstesinden geldik.”

“BU TERÖR ÖRGÜTLERİNİ TEPELEMEK BİZİM İÇİN ÇEKİRDEK KOLAYLIĞINDADIR”-

Terör örgütlerine destek verilmezse, onlarla mücadele etmenin leblebi çekirdek kolaylığında olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Arkasındaki destek çekildiği zaman bu terör örgütlerini tepelemek bizim için leblebi, çekirdek kolaylığındadır. Bugün dünyanın en cani terör örgütü PKK’yı, arkasındaki onca desteğe rağmen 34 yıldır yerden yere çalan yine Türkiye’dir. Biz anda sesi soluğu duyulmaz hale geldi. Adeta ortadan yok oldu. Terör örgütlerini tepelemek bizim için vaka-ı adiyedendir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.