Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Ekonomisi Büyümeye Devam Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm yatırımcılara, iş adamlarına seslenmek istiyorum. Türk ekonomisi büyümeye, Türkiye’ye yatırım yapanlar da kazanmaya devam edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası nezdinde kurulacak ‘Donör Fonu’na ilişkin işbirliği anlaşması imza töreninde konuşma yaptı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla Türkiye arasında etkin işbirliği olduğunu belirten Erdoğan, “Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının Türkiye’deki başarı hikayesinin arkasında şüphesiz ki birçok unsur bulunuyor. Bunların başında ülkemizin sunduğu iş ortamıyla dinamik, gelişime açık ve üretken bir özel sektöre sahip olmamız geliyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPANLAR KAZANMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Bankanın Türkiye stratejisiyle, Türkiye hükümetinin reform programının aynı çizgide olduğunu dile getiren Erdoğan, “Tüm yatırımcılara, iş adamlarına seslenmek istiyorum. Türk ekonomisi büyümeye, Türkiye’ye yatırım yapanlar da kazanmaya devam edecektir. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da ülkemize güven duyan, Türkiye’nin ekonomik potansiyeliyle layıkıyla tahlil etmiş bir kuruluş olarak takdirimizi kazanmıştır” dedi.

“DÜNYANIN EN FAZLA İNSANİ YARDIM YAPAN ÜLKELERİNDEN BİRİ, TÜRKİYE’DİR”

Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla işbirliklerinin imzalanacak anlaşmayla yeni bir safhaya taşındığını bildirerek, “Bu fon, ikili kalkınma yardımlarımız bakımından da önemlidir. Özellikle resmi kalkınma yardımlarına büyük önem veriyoruz. Bildiğiniz gibi dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkelerinden biri, Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

Bankanın bugüne kadar Türkiye’ye yaklaşık 10 milyar Euro finansman sağladığını söyleyen Erdoğan, “Ülkemiz son üç yıldır bankanın en fazla yatırım yaptığı ülke konumundadır. Finansman miktarından öte bankanın ülkemizdeki yatırımlarının kalitesi oldukça yüksektir. Ülkemiz yatırımları, bankanın kalkınma hedefleri açısından son derece başarılı bir performans sergiliyor. Bu durum bankayla olan ilişkimizin her iki taraf için de ne kadar verimli olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu. (

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.