Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Postal Gönderelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay ziyaretini değerlendirirken, “Bu sabah duydum ki Hatay’a gidiyormuş. Hayırdır yahu, günaydın. Ne oldu? O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya, parka falan eksikse onu da gönderelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’le ilgili son bilgileri paylaşarak, “Bu sabah itibarıyla Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı  4 bin 71. Kuzey Irak’ta 337 terörist etkisiz hale getirildi. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürecek” dedi.

Erdoğan, Afrin Harekatı’na destek amacıyla kendisi ile Hatay’a giden bir grup sanatçıyı eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir kez daha eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belli ki birileri rahatsız oldu” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hatay’da askerlerimize destek için sınır karakolumuzu ziyaret ederek Mehmetçiklerimize moral verdik. Bu durum birilerini rahatsız etmiş olmalı ki oraya giden sanatçılarımıza hakaret etmeye kalktılar. Gerek biz, gerekse sanatçılarımız hak ettikleri cevabı kendilerine verdik. Hala nasıl olur da bu ülkenin bir sanatçısı, askerine desteğe giden bir sanatçıya kem söz söyleyebilir. Şahsıma olan hakaretler yine tavan yaptı. Yine bunlar karşısında maalesef zaman zaman ‘Bunlara gereken cevabı siz vermeyin biz verelim’ diyen arkadaşlarımız var. Tamam da sözün şiddeti önem arzediyor. Bunlarla ilgili olarak bulunduğumuz makam bu hakaretleri kabul eden makam değildir. Bulunduğumuz makam o kişilere akıllarının alacağı şekilde gerektiğinde cevabı vermesi gereken makamdır.”

HATAY’A GİDİYORMUŞ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Hatay’ı ziyaret edeceğini anımsatan Erdoğan, “Bu sabah duydum ki Hatay'a gidiyormuş. Hayırdır yahu, günaydın. Ne oldu? O zaman yapman gereken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya, parka falan eksikse onu da gönderelim” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:

“‘Afrin’de ne işiniz var, merkezine kadar sakın girmeyin’ diyen kimdi? Siz değil miydiniz? Biz size rağmen Fırat Kalkanı Harekâtı’nı, Bay Kemal’e rağmen Zeytin Dalı Harekatı’nı yaptık. Bu sabah itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 71. Her halde gözyaşı dökmeyi unutmazsın. Onlarla zaten kol kola yürüdün, şimdi de gözyaşı dökmeyi ihmal etme.”

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Hakkâri mitingini hatırlatarak eleştirilerine şöyle devam etti:

“Bay Kemal sen Hakkari’de mitingini yaptığın zaman bir tane Türk bayrağı var mıydı? Orada o zaman bu malum partinin destekleriyle gittin, miting yaptın. Sende o güç olsaydı biz seni oradan tanırdık. Biz, 15 Temmuz’dan sonra kendisine Yenikapı için davet gönderdiğimde bize önce hayır dedi. Baskılar sonucunda son akşam geleceğine dair haber geldi. Bunları bilmemiz lazım. Bunları anlatayım ki bu adamın ne olduğunu herkes anlasın. Cibilliyetini anlasın. Karakter başka meseledir. Sandık önümüze geldiği zaman bunun hesabını sormaya var mıyız? Bu sözle, lafla olmuyor.”

AKKUYU’DAKİ NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ

Erdoğan, “Türkiye’de bir ilk” dediği ve geçen hafta temeli atılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni de şu ifadelerle anlattı:

“Türkiye’de yine bir ilke imza attık. Mersin Akkuyu’da Türkiye’nin 60 yıllık rüyası olan nükleer güç santralinin temelini Sayın Putin ile canlı bağlantıyla attık. 4 etabı olan bu güç santralinin yatırım bedeli yaklaşık olarak 22 milyar Doları bulacak. Akkuyu Nükleer Güç Santrali tüm reaktörleri ile devreye girdiğinde Türkiye’nin elektrik üretiminin yüzde 10’unu tek başına orası karşılayacak. İlk ünitesini 2023 yılında devreye almayı hedeflediğimiz bu santralle Türkiye, dünyadaki az sayıda nükleer güç santrali sahibi ülkeler arasına girmiş olacak.”

KATLİAMI YAPANLAR BEDELİNİ ÖDEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Guta ve Duma’da gerçekleşen saldırılarla ilgili,  “Bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin bu katliamı yapanlar bunun bedelini ağır şekilde ödeyecektir. Bununla ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, Roman vatandaşlar buluşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, “iyi etmişsin” dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri şöyle sürdürdü:

“Bu zat geçtiğimiz günlerde Roman vatandaşlarımızla bir araya gelmiş. İyi de etmiş. Grup kürsüsünde kendin çal kendin oyna diye zırvalayacağına hiç değilse gerçek hayatın içine girmiş. En makul işi bile skandal haline getirmeyi başarıyor. Bu zat Suriyeliler için 'Çocuklar dilenci, kadınların ne olduğunu bir araştırın' demişti. 'Vatana ihanet 1.5 milyon Suriyeliyi Türkiye'ye sokmaktır' demişti. 'Suriyelileri kendi ülkelerine göndereceğiz' demişti. Bu yıl ise Suriyeli sayısına ve bunlar için harcanan paraya kafayı taktı. İlgili kurumlara sorsa tam sayıyı alacak. Sen olsa olsa adamlarını Esad'a gönderirsin, en sonunda da sen onun yanına gidersin. Biz nasihat ettik olmadı. Olmayınca da ilişkimizi kestik. Bizim askerimizin niçin oraya gittiğine kafası basmadığı için, 'Benim askerim ucuz değil' yaygarasını koparmıştı. Suriyeliler için harcanan paranın ne anlama geldiğini bilmeden akla hayale gelmeyecek kesimleri üzerimize salmaya çalışmıştı. Hiçbir gelirleri olmayan Suriyelilere verilen aylık 200-250 liraya bile tahammül edememişti. Şimdi de Roman vatandaşlarımız ile Suriyeli sığınmacıları karşılaştırarak tamamen yanlış iddialarla karakterini ortaya koymuştur. Külliyemizi, milletin evini ziyaret edecek Roman kardeşlerimizle bu şahsa hak ettiği cevabı vereceğimize inanıyorum”

YAKINDA DEVRİ KAPANACAK

Erdoğan, Kılıçdaroğlu için, “İnşallah yakında devri kapanacak” diyerek, “Lafa gelince sosyal demokrat olduğunu söyleyen ama her tarafından faşizm akan bu partinin ve başındaki zatın devri inşallah yakında kapanacaktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.