Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sen Yerli Ve Milli Değilsin, Gayri Millisin

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Şu anda Mustafa Kemal Atatürk, sağ olsa seni bu partinin başında bir dakika tutmaz.  Gazi Mustafa Kemal, yerlidir, millidir. Sen yerli de değilsin, milli de değilsin, gayri millisin” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Pendik 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, Cemil Meriç'in Türkiye'yi yaşanmaz bulanlara yönelik çok güzel bir tespiti olduğunu ifade ederek, “Üstadımız bunları söyleyenlerin aslında Türkiye’nin insanından şikayet ettiklerini ifade eder ve şöyle der: ‘Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşanmazlaştıranlardır’” dedi.

“TÜRKİYE’DE YAŞAMAYI KENDİNE YÜK SAYANLAR VARSA ARADIKLARI YER BU DÜNYADA DEĞİLDİR”

Erdoğan, konuya ilişkin ayrıca “Bugünlerde bazı nankörlerin, bazı köksüzlerin gözlerini Türk Milletine düşmanlığın kör ettiği bazı idraksizlerin ülkemizi yaşanmaz bulup yurtdışına gitmekten söz ettiklerini” duyduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi gereği dünyadaki ülkeleri çok büyük bir bölümüne gittiğini ve bu ülkelere ilişkin az çok kanaat edindiğini ifade ederek, “Eğer Türkiye’de yaşamayı kendine yük sayanlar varsa şunu bilsinler ki aradıkları yer bu dünyada değildir. Türkiye’de yaşayamayan hele hele İstanbul’da yaşamaktan usanan biri ülkemize değil hayata küsmüş demektir” şeklinde konuştu.

“ARTIK IMF’YE BORCU OLAN BİR TÜRKİYE YOK”

İktidara geldiklerinde Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun 23.5 milyar dolar olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılına geldiklerinde Türkiye’nin IMF’ye olan borcunu “sıfırladıklarını” belirtti. IMF’nin başbakanlığı döneminde 5 milyar Avro borç istediğini dile getiren Erdoğan, “Arkadaşlara dedim ki ‘verelim’. IMF’de baktı ki Türkler ciddi, bu parayı verecekler, vazgeçti. Biz buyuz ya. Artık IMF’ye borcu olan bir Türkiye yok. Bizden önceki iktidarlar döneminde bunların kapısında dolaşan bir iktidar veya yönetimler vardı. Şimdi bunlar gitti” dedi.

“SEN YERLİ DE DEĞİLSİN, MİLLİ DE DEĞİLSİN, GAYRİ MİLLİSİN”

AK Parti’yi kurduktan 16 ay sonra iktidara geldiklerini söyleyen Erdoğan’ın konuşması şöyle devam etti:

“Birisi de çıkmış, ‘Ben diyor Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyim.’ Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olmak sana bir şey kazandırmıyor ki. Zaten şu anda Mustafa Kemal Atatürk, sağ olsa seni bu partinin başında bir dakika tutmaz.  Gazi Mustafa Kemal, yerlidir, millidir. Sen yerli de değilsin, milli de değilsin, gayri millisin. Kalkıp bizim yerliliğimiz, milliliğimiz üzerinde spekülasyon yapıyor. Şu anda mahkemedesin, hesabını vereceksin ve bizi Pennsylvania’dakine ben onun siyası ayağıymışım. Göreceksin şimdi kim siyasi ayağı, göreceksin, hesabını vereceksin. Yanında taşıdığın o Pennsylvania’dakinin uşaklarının hesabını da vereceksin. Onlarla nasıl bir profil oluşturduğunuzun da hesabını vereceksin. Odalarınızda ne tür oyunlar kurduğunuzun da hesaplarını vereceksiniz. Öyle laf ola beri gele yok.

“EY KOSOVA’NIN BAŞBAKANI, KİMİN TALİMATI İLE SEN BÖYLE BİR ADIM ATTIN?”

Yıllarca bu ülkeyi sahte korkularla, içi boş tehditlerle, devşirilmiş kadrolarla oyaladılar, vaktini ve enerjisini veba ettiler. İşte bak MİT, Kosova’da yaptığı operasyonlar altı tane bunların balkanlardaki en üst düzey yöneticilerini paketlediler getirdiler. Ama üzüntüm var. Nedir üzüntüm? Kosova’nın Başbakanı tuttu İstihbaratın başındaki kişi ile İçişleri Bakanı’nı görevden aldı. Ben tabi şimdi soruyorum. Ey Kosova’nın Başbakanı, kimin talimatı ile sen böyle bir adım attın? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladır. Sen ki o Kosava’yı dünyada ikinci sırada saat bile yok Amerika bir, ikinci sırada biz tanıdık o Kosova’yı ya, senin bundan haberin yok mu? Kosova’yı bir kardeş olarak bağrına basan Türkiye’ye darbe girişiminde bulunan bu adamları sen koynunda nasıl beslersin, bunun hesabını sen de vereceksin. Benim Kosovalı kardeşlerim senin gibi başbakana prim vermez. Benim Kosovalı kardeşlerim tanıdığım, bildiğim Kosovalılar sana bunun hesabını soracaktır, ben bunu da biliyorum.”

ZEYTİN DALI HAREKATINDA 3 BİN 821 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 821 teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan terör örgütüne ilişkin, “İçeride biraz kafalarını göstermeye başladılar. Güvenlik korucularımızdan biliyorsunuz bazı kardeşlerimizi şehit ettiler. Hemen sağ olsun Mehmedimiz kovalamaya başladı ve beş tanesini etkisiz hale getirdi. Dört tanesini de bir mağara da şu anda sıkıştırdılar ve mağara çok derin, orada çatışma devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.