Öne Çıkanlar tbmm gündem chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi palandöken çin Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı

Davutoğlu: Biz Şah Dedik Ve Mat Oldular

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Genel Merkezinde AK Parti 107. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Milletten Türkiye'ye hizmet için oy isteyip, seçimden sonra terör örgütünün yörüngesine giren siyasi kadroların, Nevruz bahanesiyle örgüt liderinin posteri önünde kalaşnikoflu fotoğraflarla konuşma yapabilecek kadar kendisini kaybetmiş siyasiler olduğunu söyleyen Davutoğlu, bu tür tutum ve davranışa sahip siyasilerin yargı önüne getirilmesi için dokunulmazlıkların kaldırılmasını gündeme getirdiklerini ifade etti.

Oyunlarını boşa çıkardıklarını belirten Başbakan,“HDP'nin, CHP'nin hesabı şuydu, 'AK Parti bütün fezlekelerin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yanaşmayacak, böylece teröre destek veren milletvekilleri de kurtulacak. Ya da HDP, kendi milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı iddiasıyla meclisi birlikte bloke edecekler, geçen sene iç güvenlik yasasında olduğu gibi, bizim reform tasarılarının geçmesine izin vermeyecekler. Bir de mağduriyet edebiyatı yapacaklar. Biz bu oyunları bir hamleyle boşa çıkardık. Onlar küçük piyonlarla uğraşırken, biz 'şah' dedik ve mat oldular” dedi.

Bir yandan bahar tazeliğinin Türkiye’nin her köşesinde kendini hissettirdiği, bir yandan insanların derin acılar yaşadığı çok olağanüstü bir dönemin yaşandığını belirtti. Türkiye’nin defalarca terörle sınandığını, zor zamanlardan geçtiğini fakat bunları aştığını ifade eden Davutoğlu, “Biz defalarca terörle, her türlü zorluklarla sınanmış, zor zamanlardan geçmiş büyük bir milletiz. Bu şer odaklarını en kısa zamanda püskürteceğiz. Bugün Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanların hedefi birlik ve beraberliğimizdir. Buraya kadar kolay gelmedik. Bu düzeni kolay elde etmedik. Büyük engelleri aşarak geldik. Bu geldiğimiz noktadan bizi geri döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Başka güçlerin himayesine girenler, manda yönetimi isteyenler, bağımsız ve müstakil olabileceğimize inanamayanlar, taşeron örgütler, şiddet ve nefretten başka bir şey üretemeyenlerin hendekleri, çukurları, tuzakları, pusuları Türkiye'yi dize getiremeyecek'' diye konuştu.

 

GÖVDE GÖSTERİSİ İSTEKLERİ BOŞA ÇIKTI

Çukur kazarak, pusu kurarak bombaları, canlı bombaları patlatarak Türkiye'yi tökezletmek isteyenler bilsinler ki, Türkiye Allah'ın izniyle tökezlemez, yolundan geri dönmez. Tarih boyunca bu milletin varlığına, birliğine yönelik pek çok düşmanlık gördük ama bugünkü kadar namert, bugünkü kadar insanlıktan uzak düşmanlarla pek az karşılaştık.”

Birilerinin Nevruz'u bahane ederek gövde gösterisi yapmak istediğini fakat çağrılarının boşa çıktığını dile getiren Davutoğlu, meydanlar onların çağrılarına ses vermediğini belirterek, “Kürt vatandaşlarımız bunların ikiyüzlülüklerini bir kez daha gördü. Şehirleri harap eden, öğrencileri katleden örgütün Nevruz adı altında gövde göstermesine izin vermedi” dedi.

 

 

“ONLAR MAĞDUR DEĞİLLER KALLEŞLER”

Meclise sevk edilen bütün fezlekeleri görüşmeyi teklif ettiklerini ve AK Parti'nin kimseden korkacak, çekinecek dosyası olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Olursa da hesaplaşmayı biz biliriz” dedi. Davutoğlu, HDP’nin hiçbir şekilde hiçbir zaman mağduriyet edebiyatı yapmayacağını ve onların mağdur olmadığını belirterek, “Onlar mağdur değiller, onlar zalimler, onlar katillerle ortaklık yapan kalleşler” dedi. Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine karşı CHP’nin tutumunu şu sözlerle değerlendirdi:

“Eğer CHP, bu terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak için sunduğumuz teklifi reddederek, onları korumaktan başka bir anlam ifade etmeyen tekliflere yönelirse biliniz ki, terör örgütlerinin Kandil'de kurduğu ittifakın benzerini CHP ve HDP, Ankara'nın gizli ve karanlık odalarında kurmuştur ve bunun için dokunulmazlık teklifimizi engellemeye tevessül etmişlerdir. Olay bu kadar açık ve nettir.

 

 

“HDP'NİN DEDİĞİNİN  HİÇBİR İTİBARI YOKTUR”

Şimdi top CHP'nin sahasında, CHP'nin ne diyeceğini bekliyoruz, MHP'nin ne diyeceğini bekliyoruz, HDP'nin ne diyeceği zaten belli ve onların ne dediğinin de ne millet nezdinde ne de bizim nezdimizde hiçbir itibarı yoktur. Millete savaş açanların, millet evlatlarını otobüs duraklarında katledenlerle dayanışma içinde olanların sözlerine itibar edilmez.”

Ankara'da Kızılay'da terör kurbanı olan vatandaşlar ile Brüksel'de hayatını kaybeden insanların, aralarında Müslüman Hıristiyan kim olursa olsun, onların hayatlarının eşit derecede kıymetli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Belçika halkına ve hayatını kaybedenlerin yakınların taziye dileklerimi sunuyorum. Bu acı olaylardan artık herkes üzerine düşen dersi çıkarmalıdır. 'Senin teröristin, benim teröristim' ayrımı yaparak, kısa vadeli menfaat hesaplarına girenler de, orta ve uzun vadede büyük bedeller ödeyeceklerini görmelidirler ve görmeye başlamışladır” diye konuştu.

 

 

YENİ ANAYASA HAZIRLIKLARI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin anayasa çalışmalarına hız verdiğini aktararak, "Önümüzdeki bir ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlayıp, nisan ayı sonunda Meclis'e zihnimizdeki anayasayı sunmayı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti’nin anayasa çalışmalarına hız verdiğini, hazırlayacakları yeni anayasa taslağını nisan ayı sonunda Meclis'e sunacaklarını söyledi. CHP'nin yeni anayasa çalışmalarındaki tavrını “ipe un sermek” olarak nitelendiren Davutoğlu, AK Parti bünyesinde Anayasa Komisyonu kurarak taleplere en iyi şekilde cevap verecek bir anayasanın genel çerçevesini belirlediklerini ifade etti.

Anayasa çalışmalarına bizzat katılacağını söyleyen Davutoğlu, “Önümüzdeki hafta teknik ve siyasi katılımcılardan oluşan bir yazım heyeti kurarak, anayasa taslağımızı, daha önce sunmuş olduğumuz taslağı da göz önünde bulundurarak yazmaya başlayacağız. Önümüzdeki bir ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlayıp, nisan ayı sonunda en geç yazımların hepsini tamamlayıp, Meclis'e zihnimizdeki, idealimizdeki, milletimizin zihnindeki, hayallerindeki anayasayı sunmayı düşünüyoruz. Bu süreç sonunda inşallah en geç bir iki ay içinde kendi anayasa önerimizi tamamlamış olacağız” açıklamasında bulundu.

 

 

VİCDANLI BATILI AYDINLARA, GAZETECİLERE TEŞEKKÜR

Davutoğlu, Brüksel saldırısından sonra Independent gazetesinde birçok yazarın, vicdanının sesini dinleyerek Avrupalılara, 'Brüksel saldırısından sonra bütün Avrupa'daki dayanışmayı Ankara'daki saldırı dolayısıyla Türk halkıyla niye yapmadık' diye sorduklarını kaydetti. Bu soruyu soran vicdanlı batılı aydınlara, gazetecilere teşekkür eden Davutoğlu, “Ama maalesef Türkiye'de aynı soruyu soramayanlar hala var” dedi.

 

 

SURİYE HALKI YANLIZ

Beş yıldır Suriye halkının zalim bir yönetim ve onunla işbirliği yapan terör odakları karşısında yalnız kaldığını ifade eden Davutoğlu, “Bugün bu insanlık dramı Avrupa'nın kıyılarına vurdu. Dün bu büyük drama sessiz ve duyarsız kalabiliyorlardı ama bugün acı gerçek onların da kapısını çalıyor. Avrupa'nın, Suriye konusunda çok ciddi bir politika değişikliğine gitmesi şarttır” diye konuştu.

 

 

“BİR OLUR TÜRKİYE'YE VE BÜTÜN AVRUPA'YA SALDIRILARINI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDERLER”

Avrupa'nın bölge güvenliğini sağlayabilmesi için Türkiye'den başka bir partneri, ortağı olmadığını söyleyen Davutoğlu, terör örgütlerine karşı Avrupa'yı

“Bu gerçeği iyi görmeleri ve buna göre de hareket etmeleri gerekir. Gerek Avrupa'da gerek Türkiye'de yaşanan bu alçakça saldırıların arkasında maalesef Batı'nın, genel olarak uluslararası toplumun yanlış Suriye politikası yatmaktadır. Buradan PYD'yi bu denli şımartan bütün uluslararası topluma, çevreye, Batı'ya sesleniyorum. Bugün Avrupalı dostlarımız bizimle birlikte hareket etmeyip, teröre karşı etkin mücadele etmezse, bugün düşman görünen PKK, PYD terör örgütüyle DEAŞ terör örgütü bir olur ve birlik olarak bize, Türkiye'ye ve bütün Avrupa'ya saldırılarını sürdürmeye devam ederler.” ifadeleriyle uyardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.