Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

Davutoğlu CHP Ve MHP'den Destek İstedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclisteki milletvekillerine, “Genel Kurul’da sizlerin desteğiyle bu tartışmaya son noktayı koyalım” diye seslendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli Gençlik Çalıştayı’nda konuştu. Davutoğlu, konuşmasında terörle mücadele, milletvekili dokunulmazlığı ve yeni anayasa çalışmaları konularına değindi.

Gençlerle buluşmasında onlardan ne beklediğini ve nasıl olmaları gerektiğini ifade eden Davutoğlu, her gencin bir Suriyeli mülteciyi kardeş edinmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“İyiliği yayın kötülükten sakının öne ahlak ve maneviyat ilkesini düstur edinin her zaman örnek olun. Bu ülke için bu millet için fikir çilesi çekin ter dökün. Ben AK Parti gençliğinde kariyerizm görmek istemiyorum. AK Parti gençliği kariyer aşkıyla değil dava aşkıyla yola çıkar gelen bir makamın da hakkını verir. Merhamet ve şefkat sahibi olun. Suriye’den gelen mülteci kardeşlerimize siz de gençler olarak gidin elinizi uzatın.”

 

 

“ÖRGÜT VE DESTEKÇİLERİ OPERASYONLAR KARŞISINDA ARTIK BİTME AŞAMASINA GELDİ”

Türkiye’de 35 yıllık mazisi olan teröre karşı Cumhuriyet tarihinin en yüksek yoğunluklu mücadelesini veriyoruz. Türkiye Dünyaya terörle mücadelenin nasıl yapılacağını da gösteriyor. Yürüttüğümüz etkin ve kararlı mücadele karşısında bölücü terör örgütünün düştüğü durum ortada. Operasyonlar karşısında artık bitme aşamasına gelen örgüt ve destekçileri, her sıkıştıklarında kendilerine manevra alanı oluşturacak yeni oyunlara yelteniyorlar. Camileri yakan, minarelerinden ezanı susturup kendi marşını çalan, Kuran-ı Kerim’in içine bomba tuzaklayanların bir anda Cuma namazını üç ayları hatırlaması böyle bir oyun oldu.

 

 

“DİYARBAKIR’DA HİÇ KİMSE BENİ PROTESTO ETMEDİ”

Davutoğlu, Diyarbakır’a Cuma günü gideceği belliyken, Perşembe günü 7 askerin şehit edildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Bunlar bizi tanımıyorlar. Muhtemelen zihinlerinde şu vardı. Başbakan bu şekilde Diyarbakır’a gelmekten vazgeçebilir. Bildiri yayınladılar. Ertesi gün 4 değil 9 Bakanla gittim Diyarbakır’a. Hiçbir kepenk inmedi hiç kimse beni protesto etmedi. Kimsenin yüzünde de en ufak bir tedirginlik görmedim.”

Terör odaklarının siyasi uzantılarının çark etmeye başladığını ifade eden Davutoğlu, “Sırtını terör örgütlerine yasladıklarını pervasızca açıklayanlar, bugün çıkıyorlar 7 Haziran öncesi takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar. Türkiyelileşme yalan hikayesiyle başlayıp, çukurları barikatları savunan, canlı bomba taziyesine giden gerçek yüzünüzü herkes gördü. Temmuz ayından beri yaşananları unutup da bunların yalanlarına kanacağımızı kimse düşünmesin” dedi. Davutoğlu, pervasızca teröre sözcülük yapanların adalet karşısına çıkarak hesap vereceklerini belirterek, AK Parti milletvekillerinin bu pervasızlığa son vermek için 316 imzayla fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için teklif verdiğini dile getirdi.

 

 

“KILIÇDAROĞLU TEKLİFE DESTEK VERMEK ZORUNDA KALDI, GÖNÜLLÜ VERMEDİ”

Konuşmasında muhalefete yüklenen Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlık teklifine ‘evet’ diyeceklerini söylediği konuşmayı hatırlattı ve şunları kaydetti:

“Muhalefetin özellikle de CHP’nin teröre destek veren milletvekillerini korumak için öne sürdüğü bahaneleri boşa çıkarmak için de bütün fezlekelere yargı yolunu açtık. Muhalefetin bir korkusu yoksa hiç lafı uzatmadan bu teklife destek verecek ve yargı yolunu açacaklar. Önce teklife destek vermeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra grupta yaptığımız çağrı sonrasında destek vermek zorunda kaldı. Gönüllü vermedi, destek vermek zorunda kaldı. Çünkü biz onlara hodri meydan deyince kaçacak delik kalmadı.

 

 

''GENEL KURUL’DA SİZLERİN DESTEĞİYLE BU TARTIŞMAYA SON NOKTAYI KOYALIM''

Başbakan Davutoğlu, muhalefet vekillere şu teklifte bulundu:

“Muhalefet milletvekillerine seslenmek istiyorum. Gelin milletimizin vicdanını yaralayan bu meselede gereken adımı atalım ve teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlık zırhı arkasına saklanmalarına bir son verelim. Genel Kurul’da sizlerin desteğiyle bu tartışmaya son noktayı koyalım.”

Davutoğlu ayrıca, yeni Anayasa konusunda sözü olan, önerisi olan herkesi Anayasa çalışmalarına olumlu katkıda bulunmaya davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.