Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba

Demirtaş: Hesabını 1 Kasım'da soracağız

ANKARA(ANKA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün yaşanan terör saldırısında şu ana kadar 128 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz. Şiddet şiddeti doğurmasın diyeceğiz ama hesabını da soracağız. Bunun ilk adımı da işte yaklaşıyor. 1 Kasım’da bunun ilk adımıdır. Sizin bitişinizin sonu 1 Kasım olacak. Kasım’da diktatörü devirmek bir başkadır diyeceğiz ve oradan başlayacağız işe” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin uğurlanacağı Sıhhiye Meydanı’nda bir konuşma yaptı. Saldırının ardından şu ana kadar 128 vatandaşın hayatını kaybettiğini ileri süren Demirtaş, “Bu meydanda bu ülkenin güzel insanları, Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Ermeni’si, Sünni’si, Alevi’si… Hepsinin yüreğinde barış türküsü olacaktı. Böyle bir fotoğraf böyle bir güzel tablo çizmeye geliyorlardı. En korktukları şeyi yapmaya geliyorlardı diktatörlerin. Halkların birlikteliğini, ezilenlerin gücünü sıhhiyede göstermeye eliyorlardı. Faşizmin en korktuğu şey budur. Biz bunu inadına ısrarla yağmaya devam edeceğiz. Ezilenler olarak ısrarla yağmaya devam edeceğiz. İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz. Şiddet şiddeti doğurmasın diyeceğiz ama hesabını da soracağız. Bunun ilk adımı da işte yaklaşıyor. 1 Kasım’da bunun ilk adımıdır. Sizin bitişinizin sonu 1 aksım olacak. Kasım’da diktatörü devirmek bir başkadır diyeceğiz ve oradan başlayacağız işe” dedi.

-“ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE KUŞ UÇSA, KANAT ÇIRPSA HABERİ OLAN DEVLET…”-

“Yüreğimiz yanıyor. Şu ana kadar 128 yoldaşımızı yitirdik maalesef” diyen Demirtaş, “Yüzlerce yaralı kardeşimiz var. Gittiği her yerde yoldaşlarımızın yüzbinlerle uğurlanması lazım. Bugün biz de yastayız, üzgünüz ama öfkeliyiz. ‘Elbette hesap soracağız’ diyerek buradan kardeşlerimizi uğurlayacağız. Gün gelecek tabi ki devran dönecek. O günlerde uzak değil. Siz bu ülkeyi teslim aldık, devlet bizim malımız diyenler halka hesap vereceksiniz. Sizlere inat güvenerek kazanacağız. Ankara’nın göbeğinde kuş uçsa kanat çırpsa haberi olan devlet Ankara’nın göbeğinde bir katliamı önleyememişti. Önünü açmıştır. Dün akşamdan bu yana başbakan yaptığı açıklamanın yarısından fazlasını bize tehdide ayırmıştır. Yandaşları gece yarılarına kadar televizyon televizyon gezip katledilenleri suçlamıştır. Bizi suçlamıştır” ifadelerini kullandı.

-“AMA BİZ KATİLLERİMİZLE ACIDA NASIL BULUŞALIM”-

En azından acıda katliamda birleşebilmeyi çok istediklerini söyleyen Demirtaş, “Ama biz katillerimizle acıda nasıl buluşalım. Bizi katledenlerle sırıtıp gülenlerle acıda nasıl buluşalım. Yoksa yüreğinde vicdanın insani değerlerin kırıntısını taşıyanlar zaten birleşmiş durunda. Zaten Türkiye’nin bütün ezilenleri bu katliamın karşısında tek yürek olmuş durumda. Sizler şunu unutmayın. Kimliklerimiz inançlarınız siyasi duruşunuz ne olursa olsun bizler ezilenler olarak bu devlet bizim bu vatan ortak malımızdır diyeceğiz” dedi.

-“SADECE AYNI ANDA AYAĞIMIZI ASFALTA VURSAK SARAYIN CAMLARI TİTRER”-

Kimsenin gelip tepeden haklara ve özgürlüklere el koymasına izin vermeyeceklerini söyleyen Demirtaş, “Sadece aynı anda ayağımızı asfalta vursak sarayın camları titrer. Bu kadar çoğuz biz bu kadar kalabalığız. İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz” diye konuştu.

-“KORUYAMADIK ONLARI, AFFETSİNLER BİZLERİ”-

“Affetsinler bizi. Ama biz tıpkı onlar gibi dimdik geride kalacağız” diye konuşan Demirtaş, “Dayanışma içerisinde olan bütün yoldaşlarımıza halklarımıza her birine teşekkürlerimi umuyorum. Kaybettiğimiz bütün kardeşlerimizin ailelerine, vatandaşlarımıza bütün halkımıza başsağlığı diliyorum. Onlar büyük bir umutla Ankara’ya geldiler. Halaylarla şarkılarla sıhhiyeye doğru yürüyeceklerdi. Koruyamadık onları maalesef koruyamadık. Affetsinler bizleri. Tabutlarla geldikleri yerlere onları geri gönderiyoruz" dedi.  (ANKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.